ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unul dintre cazurile cele mai stranii de retrocedare în natură pe baza unor documente controversate a făcut ca în Arad să se retrocedeze întregul extravilan al satului Nadăș

Astăzi, abuzurile legate de satul Nădaș au luat sfârșit. Miercuri, 13 iulie 2016, Curtea de Apel Timișoara a respins plângerile împotriva ordonanței prin care DNA Timișoara a constatat falsul certificatul de moștenitor al familiei Colțeu.

Iată soluția Curții de pe portalul insanțelor de judecată:

Ora estimata: 09:00
Complet: Penal - N PI4
Tip solutie: respinge plângerea
Solutia pe scurt: În baza art. 341 alin 6 lit. a C.pr.pen. respinge plângerile formulate de petenții Vlai Adrian, Colțeu Mihai Alexandru, Colțeu Mihaela Adrian, Ilieși Simona Maria și Ocolul Silvic Privat Nădaș, împotriva ordonanței de clasare din data de 17.02.2016 dispusă dosar nr. 1/P/2014, a ordonanței din data de 12.05.2015 dispusă în dosarul nr. 9/II/2/2016 și a ordonanței din data de 16 mai 2016 dispusă în dosarul nr. 7/II/2/2016 de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara, ca nefondate. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă petenții la câte 80 lei fiecare cheltuieli judiciare către de stat. Definitivă. Pronunțată în ședința publică din data de 13 iulie 2016.
Document: Hotarâre  203/2016  13.07.2016

O retrocedare cu cântec


În 2009 ajungea pe prima pagină a ziarelor o retrocedare în natură pentru suprafața totală de 8.762 hectare de teren și pădure, împreună cu clădirile sau alte construcții aflate pe acestea, reprezentând tot extravilanul satului Nadăș, care are 1.200 de locuitori.

Ulterior, în urma unei anchete demarate de DNA Timișoara, s-a stabilit că terenurile au fost restituite în baza unor documente purtând semnături false. "În cauză s-a dispus efectuarea unui raport de constatare tehnico-științifică cu privire la o serie de înscrisuri ce stau la baza restituirii unor imobile (terenuri și clădiri situate în județul Arad). Raportul a fost finalizat și constată că aceste înscrisuri conțin semnături ce nu au fost executate de persoanele despre care se pretinde că ar fi autorii actelor”, menționau reprezentanții DNA.