ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de basarabeni și-au petrecut noaptea în corturile amplasate în Piața Universității, aceștia declarând că vor rămâne și duminică acolo și fac apel către toți românii să li se alăture, a declarat liderul manifestanților, George Simion.Totodată, protestatarii au anunțat că se întâlnesc azi cu liderii partidelor politice.

Liderii manifestanților cer, ca la ora 16.00, toți cei care susțin unirea să li se alăture în Piața Universității.

Protestatarii au anunțat că se vor întâlni duminică cu liderii partidelor politice.

La ora 12.00, unioniștii vor fi la sediul Partidului Mișcarea Populară , iar o oră mai târziu la sediul ALDE. Conform programului anunțat de protestatari, la ora 17.00 va avea loc întâlnirea cu reprezentanții USR.

Între timp, unioniștilor li s-au alăturat și reprezentanți ai Asociației 21 Decembrie 1989, în frunte cu președintele asociației, Doru Mărieș.

Liderul unioniștilor, George Simion, a declarat pentru Mediafax că pe parcursul nopții trecute, manifestanții au fost păziți de echipajele de jandarmi, fără a mai exista incidente.

Manifestanții spun că vor rămâne și duminică, pe parcursul întregii zile, în Piața Universității și fac apel la toți românii care vor reunificarea României cu Republica Moldova să li se alăture. Totodată, solicită liderilor politici din România să vină pe „baricada" de la Universitate și să își asume unirea ca proiect de țară.

Liderii manifestanților anunță că la ora 10 vor veni revoluționarii să îi susțină, iar la ora 16 cer tuturor celor care susțin unirea să li se alăture în Piața Universității.

Ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, a solicitat, sâmbătă, inspectorului general al Jandarmeriei Române un raport complet cu privire la evenimentele din Piața Victoriei, care au condus la reținerea celor cinci participanți la Marșul pentru Basarabia, potrivit MAI.