ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În data de 2 aprilie a fiecărui an suntem invitați să conștientizăm faptul că în lume unul din 68 copii suferă de tulburări din spectrul autist și să acționăm în vederea îmbunătățirii vieții lor.

Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului se marchează începând cu anul 2007 pe 2 aprilie, dată stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite. În România, sunt aproximativ 30.000 de persoane care suferă de tulburări din spectrul autist. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație și este de aproximativ 4,5 ori mai frecvent în rândul băieților (1 în 42) decât în rândul fetelor (1 din 189), potrivit Agerpres care citează date publicate de CDC.


Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) din România atrage atenția asupra importanței diagnosticării copiilor cu potențiale tulburări din spectrul autist la o vârstă cât mai fragedă pentru a crește șansele de recuperare a acestora.

Autismul nu se poate vindeca, dar printr-o intervenție timpurie intensivă, până la 47% dintre copiii cu autism pot avea o viață independentă. Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele disfuncționale se agravează în timp.