ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Te gandesti sa cumperi lenjerii finet? Acest material este ideal in perioadele reci ale anului, deoarece asigura temperatura optima pentru corp si lasa pielea sa respire. Datorita compozitiei sale, iti va fi greu sa transpiri si te vei putea bucura de un somn odihnitor. Iata ce trebuie sa stii inainte de a face aceasta achizitie!

Cat de rezistent este bumbacul finet?

Bumbacul finet este moale la atingere, permite aerului din exterior sa patrunda eficient si ofera un nivel de confort superior. Chiar daca nu pare o tesatura rezistenta la prima vedere si devine tot mai fina la atingere dupa fiecare spalare, culorile nu se deterioreaza, iar detergentii indicati nu pot afecta structura.

De asemenea, nu trebuie sa iti faci griji nici daca exista alte fibre sintetice in compozitia lenjeriei. In mod contrar, acestea au rolul de a oferi protectie suplimentara si reprezinta un avantaj cand vine vorba de pret.

Care sunt dimensiunile recomandate?

Dimensiunile unei lenjerii finet sunt determinate in functie de dimensiunea pilotei, pernelor si a saltelei.

In general, setul complet este alcatuit din 6 piese, care au masurile dupa cum urmeaza:

Cearsaf pat: 240×250 cm

Cearsaf pilota: 200×230 cm

Fete perne: 52x80 cm x2, 70x70 cm x2

Aceste dimensiuni sunt compatibile cu majoritatea saltelelor de pat, incepand cu cele de la 1.40m pana la cele de 1.80m. In cazul in care te trezesti tot timpul cu cearsaful iesit de sub saltea, alege un model cu elastic si vei rezolva problema.

Cum se intretine o astfel de lenjerie?

Un set de lenjerii finet se poate intretine precum cele normale si nu necesita un balsam special. Este recomandat, insa, sa o speli inainte de prima utilizare, deoarece produsele de acest tip stau in depozite si sunt atinse de multe persoane inainte de a ajunge pe patul tau.

Citeste instructiunile de pe eticheta si asigura-te ca folosesti o temperatura potrivita. In general, lenjeriile de pat se spala la 60˚C, fiindca acesta este intervalul in care bacteriile sunt eliminate. Spala lenjeria pe dos pentru a proteja mai bine culorile si incearca sa nu umpli masina complet. In felul acesta, sunt sanse mai mici sa sifonezi materialul.

Cum sa alegi modelul potrivit?

Cand vine vorba de alegerea unei lenjerii finet, ai putea fi tentat sa iei o decizie doar in functie de gusturile personale. Totusi, ar fi mai bine sa tii cont de mobilierul din dormitor. Opteaza pentru o nuanta care sa creeze contrast, deoarece asa incaperea poate capata un aspect deosebit. Spre exemplu, daca patul este maro inchis, o lenjerie maro deschis in mod sigur se potriveste.

O alta optiune este sa alegi nuante care sa se "asorteze” din punct de vedere cromatic. Pe mobilierul bej se potriveste o lenjerie albastra sau verde, iar cel negru are nuanta neutra si arata bine impreuna cu lenjerii finet cu imprimeuri. Alege un model cu flori sau unul specific Craciunului. Daca nu iti plac aceste lenjerii, poti folosi si una cu inimi sau print geometric.

De unde sa cumperi lenjerii finet?

Daca vrei sa ai parte de un somn de calitate, este important sa utilizezi o lenjerie de pat confortabila. Bumbacul finet reprezinta o tesatura fina, care este placuta la atingere si permite pielii sa respire. Cumpara una dintr-un magazin online de incredere, asa cum este Patul Meu, si primesti al doilea set gratuit la comanda!