ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hoții nu pleacă în vacanță, așa că atenţie când sunteți plecaţi în concediu. Infractorii află destul de ușor când proprietarii nu sunt acasă și își planifică loviturile extrem de atent. În câteva minute, vă pot lăsa fără agoniseala de-o viaţă. B1 TV prezintă câteva măsuri eficiente care îi pot ține pe spărgători la distanță.

”Este bine să apeleze la o persoană de încredere dacă lipsesc mai mult timp de acasă, să zicem peste 10 zile. Să vorbească cu o persoană de încredere care să mai treacă din când în când, să vadă dacă este totul în regulă. De asemenea, este indicat să nu posteze pe reţelele de socializare perioada plecării, unde se duc, cât stau”, a spus Diana Sarca, purtător de cuvânt al poliției Capitalei.

O altă modalitate de a vă proteja casa de hoţi ar fi aceea de a trage jaluzelele sau perdelele, pentru a nu se vedea în interior. Acest lucru este benefic pentru cei care locuiesc la parter. Dacă îşi permit şi îşi pot monta un sistem de alarmă - ar aduce un plus de siguranţă.
 
”Copiii să fie educaţi în aşa fel încât să nu spună persoanelor necunoscute momentele în care pleacă şi unde. Este bine să nu intre în contact cu orice persoană şi să dea asemenea detalii”, a mai spus Diana Sarca.

Nu doar locuinţele sunt o ţintă a hoţilor în perioada concediilor, ci şi autoturismele din parcări. Poliţiştii spun că dacă plecaţi la drum lung nu este bine să parcaţi în locuri izolate sau întunecoase şi nu trebuie să vă lăsaţi la vedere genţile sau obiectele de valoare.