ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Şoferii care vor să îşi pună folie închisă la culoare pe geamurile maşinilor nu vor mai fi amendaţi. Legea urmează a se schimbă în curând, iar foliile vor putea fi puse chiar şi pe parbriz. n acest moment legea prevede că doar la geamurile din spate pot fi lipite folii întunecate.

"Legislația este în curs de schimbare pentru a fi armonizată cu cea aplicabilă în Uniunea Europeană. Astfel încât și transparența pentru parbriz va fi coborâtă la 70 la sută", spune Cristian Bucur, RAR, citat de stirileprotv.ro.

Potrivit Registrului Auto Român, geamurile mașinii vin încă din fabrică, inclusiv geamurile din față, cu o opacitate de aproape 20 la sută și trebuie acordată o atenție sporită opacității foliei, pentru a nu depăși limita de 30%.
Cei care nu respectă legea, care au folie prea întunecată sau nu este omologată RAR riscă amenzi de până la 2.000 de lei și ridicarea talonului.