ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prima extragere a bonurilor fiscale din 2016 va avea loc duminică, 17 ianuarie 2016, pentru bonurile emise între 1–31 decembrie 2015, fondul de premiere pentru extragerea lunară fiind de 1 milion de lei, informează pagina electronică a Ministerului Finanțelor Publice.

Selecția câștigătorilor se face în două etape: prima va avea loc duminică, 17 ianuarie, și va consta în extragerea bilelor care vor desemna ziua și valoarea bonurilor câștigătoare. Dacă numărul cererilor de revendicare depășește o sută, va fi organizată cea de-a doua extragere, deoarece nu pot fi decât de 100 de bonuri câștigătoare.

Extragerea este publică și va fi organizată în studioul TV al Loteriei Române, începând cu ora 17.00.  

Un bon fiscal este considerat câștigător doar dacă îndeplinește cumulativ condițiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul și seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data și ora emiterii, precum și numărul de ordine).

Ministerul Finanțelor Publice precizează că a virat sumele aferente premiilor acordate în cadrul Loteriei bonurilor fiscale din data de 18 octombrie 2015, la care au participat bonurile emise în septembrie 2015. Pentru această extragerea au fost depuse, în termenul legal de 30 de zile, 26 cereri de revendicare, însoțite de bonuri câștigătoare - emise în data de 16 septembrie 2015 și cu valoarea de 274 lei.