ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una dintre superstițiile Anului Nou spune că este bine să ai bani în buzunar în noaptea trecerii dintre ani, pentru a avea un an îmbelșugat. Astfel, în ultima zi a anului, mulți români se înghesuie în fața bancomatelor, pentru a nu-i prinde Anul Nou cu buzunarele goale.

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de skimming sau de clonare a cardurilor, Poliția Română vă recomandă ca, atunci când retrageți bani de la bancomat, să nu lăsați pe nimeni să stea aproape de dumneavoastră, mai ales atunci când introduceți codul PIN.

De asemenea, este necesară verificarea autenticitatea tastaturii ATM-ului, a fantei în care se introduce cardul, precum și a celei prin care ies banii. Dacă observați ceva care vi se pare suspect, nu folosiți cardul și apelați în cel mai scurt timp numărul de urgență 112.

Este bine să nu comunicați nimănui codul PIN sau datele de identificare ale cardului.

În cazul în care vă pierdeți cardul, nu întârziați să anunțați banca și să solicitați emiterea unui alt card.

Dacă observați lipsa unor sume de bani în mod nejustificat, nu ezitați să sesizați acest lucru băncii și poliției, se arată într-un comunicat al IGPR.