ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un expert canadian în vaccinuri își exprimă îngrijorarea cu privire la actuala campanie de vaccinare a copiilor împotriva COVID-19, menționând că nu există în prezent suficiente date pentru a concluziona că beneficiile depășesc riscurile în cazul grupelor de vârstă mai tinere, potrivit Toronto Sun. 

Dacă riscul asociat cu tratamentul este mai mic decât riscul asociat cu boala, bineînțeles că se aplică tratamentul. Dar Byram Bridle, profesorul din Canada - ale cărui cercetări de laborator în domeniul vaccinurilor au fost susținute de guvernul canadian, printre alte organisme - spune că, deși acest lucru este cu siguranță valabil în cazul persoanelor în vârstă, când vine vorba de copii, au existat foarte puține cercetări care să arate cu adevărat că riscul unor efecte adverse rare ale vaccinurilor este mai mic decât riscul de îmbolnăvire.
 
 

În timp ce mulți experți susțin că abordarea actuală de a aproba vaccinurile COVID-19 înainte de încheierea calendarului tradițional al studiilor clinice are sens pentru persoanele în vârstă și pentru cei cu risc ridicat de a contracta COVID-19, mulți pediatri au remarcat că datele arată că virusul este chiar mai puțin grav decât gripa la copii.

"Nu așa ar trebui să funcționeze, copiii noștri nu ar trebui să fie cobai. Nu ne mai folosiți copiii ca scuturi în această bătălie care este o bătălie a adulților", spune Bridle.

Acesta concluzionează: "O răspândire pe scară largă a vaccinurilor COVID-19 pentru copii ar trebui să urmeze procesul standard de reglementare, deoarece pentru majoritatea copiilor, spre deosebire de adulți, vaccinarea COVID-19 nu reprezintă o urgență."