ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce posturile de televziune abundă în programe greu de calificat și de vizionat, o emisiune care nu durează mai mult de cinci minute și în care se predă o scurtă lecție de istorie intră în vizorul CNA.  Asta pentru că un  cetățean român s-a plâns la Consiliul Național al Audiovizualului că de-acum cunoscutul motto al emsiunii ”5 minute de istorie”, realizată și prezentată de profesorul Adrian Cioroianu, decanul Facultății de Istorie a Universității București, îl discriminează.

Profesorul Adrian Cioroianu scrie, într-o postare pe Facebook, că a fost reclamat la CNA. Pentru ce?  Pentru că spune în fiecare dintre emisiunile sale că „Istoria e cea mai frumoasă poveste- pentru oameni inteligenți”. 

„Să vă spun una tare: relativ recent, am fost reclamat la CNA pentru că spun la Tv că "Istoria e cea mai frumoasă..."
Nu e glumă: un domn mi-a făcut reclamație la CNA pentru faptul că spun, în sezonul 2 al serialului "5 minute de Istorie", că "Istoria e cea mai frumoasă poveste - pentru oamenii inteligenți".
Reclamația îmi imputa faptul că aș discrimina unii oameni...
Prin producătorul serialului (TVR), CNA mi-a cerut să răspund solicitării de a explica de ce spun asta...”, a scris profesorul Adrian Cioroianu pe Facebook.