ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„La Referendum vom vota DA, din toată inima, pentru copiii și nepoții noștri, pentru viitorul României!", au transmis pentru cititorii ActiveNews marea actriță Maria Ploae și soțul ei, regizorul Nicolae Mărgineanu, fiu de fost deținut politic. Mai mulți artiști și-au anunțat aceeași opțiune fermă pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie, care se va vota la Referendumul din 6 și 7 octombrie. Astfel, întrebat pe această temă într-o emisiune TV (audio/video mai jos), îndrăgitul actor Florin Piersic a răspuns: „Sunt de acord că trebuie să păzim familia: bărbat și femeie; soția mea și Florin Piersic, soțul. Asta poți să o iei ca pe o declarație a mea, că eu iubesc familia, că eu țin cu familia. Asta e tot".

Opinia lui Marcel Iureș a devenit virală zilele acestea, când a fost reluat extrasul dintr-o emisiune de la postul DigiTv când realizatorii, formați de anticreștinul vorace Cristian Tudor Popescu, Florin Negruțiu și Claudiu Pândaru, încercând să obțină o părere pro-homosexuală au rămas de-a dreptul siderați, ca la dentist, de afirmațiile categorice ale marelui actor. După cum ActiveNews a relatat la vremea respectivă, foștii ziariști de la Gândul, unde atacul la adresa Bisericii Ortodoxe era tema principală, au început emisiunea prin a se mira de formula de salut a lui Marcel Iureș - „Doamne-ajută!” -, dar și că acesta este un om credincios. Întrebat de Negruțiu ce părere are despre inițiativa Coaliției pentru Familie, „o organizație formată din mai multe ONG-uri afiliate Bisericii care vrea să schimbe definiția familiei în Constituție în sensul definirii familiei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie”, Marcel Iureș a dat un răspuns care i-a lăsat pe cei doi fără replică: „Un bărbat și o femeie... și nu e normal?” Uluiți, cei doi încearcă să se replieze și nuanțează întrebarea, precizând că tot ceea ce face Coaliția pentru Familie este pentru a exclude posibilitatea legiferării căsătoriilor între persoanele de același sex, dar primesc un răspuns și mai direct: „E treaba lor. Asta e. Eu m-am însurat cu o femeie. Am făcut un copil, care are sexul bărbătesc”, a mai spus actorul, adăugând că „la baza societății e familia formată dintre un bărbat și o femeie, pentru că ei fac copii și asigură mersul înainte al lumii” (video mai jos). 

Sofia Vicoveanca, Doamna muzicii populare, o mare artistă daruită în totalitate neamului românesc a anunțat deja printr-o filmare că susține Referendumul pentru definirea căsătoriei și va vota cu DA în week-end-ul 6-7 Octombrie, pentru a fi apoi atacată de postacii anti-Referendum. Actrița Manuela Hărăbor face o adevărată mărturisire de credință pe pagina sa de Facebook, anunțându-și opțiunea fermă de DA la Referendumul pentru Căsătorie din 6 și 7 octombrie.  La fel ca artista Sofia Vicoveanca, și Manuela Hărăbor a fost linșată online de brigăzile postacilor boicotangii din rețelele deschise antiromânești. Nici una însă nu s-a intimidat, ba chiar le-au mai și răspuns în față postacilor. 

Iată postarea Manuelei Hărăbor: „Votez DA la Referendum! Aceasta e convingerea mea. Și am rugămintea de a fi cel puțin respectată. Este ceea ce gândesc. O inițiativă care nu are de a face cu politicul. Puteau să o facă și guvernele precedente, dar nu au făcut-o. Convingerea mea cu privire la acest subiect ține de normalitate. De perfecțiunea zidită dintru început de Dumnezeu. Și dacă îndrăznesc să mă număr printre copiii Lui Dumnezeu, încerc să nu mă abat de la nicio învățătură primită de la El. Eu îmi asum orice faptă și nu mă rușinez să mărturisesc. Și această inițiativă nici măcar nu mă privește direct. Sunt mamă, dar nu voi fi niciodată soacră mare și nici bunică. Dar asta nu mă oprește să mă gândesc în ce lume vor trăi viitorii copii ai României. Cu siguranță viețile lor nu vor fi doar lapte și miere, cu siguranță se vor izbi de multe greutăți și poate multe lipsuri. Dar cel puțin vor avea șansa să trăiască într-o lume nemodificată din prea multă corectitudine politică. Avem un Ziditor care a creat viața într-o rânduială perfectă. Cei care vor să o schimbe s-au lepădat demult de El. Eu nu mă lepăd de Hristos, oricare ar fi consecințele.
 
Actrița apare și într-un clip explicativ cu privire la Referendum, pe care îl publicăm mai jos.
 
De asemenea, tenorul Vlad Miriță și artista lirică Ozana Barabancea și-au exprimat aceleași gânduri creștinești. "Căsătoria este una singură - uniunea liber consimțită între un bărbat și o femeie - și așa va rămâne! La Referendum vom vota, categoric, DA!", afirmă Miriță într-o înregistrare video postată de Mitropolia Ardealului. Într-o postare video de pe Facebook, pe care o preluam și noi în baza textului, titrată cu mesajul "Slava lui Dumnezeu pentru toate!", artista Ozana Barabancea ne spune "cu bucurie în suflet" că "am decis să vă invit la Referendum și să susținem familia formată dintr-un tătic și o mămică, dintr-un bărbat și o femeie. Pentru că așa am fost eu învățată în această minunată familie a mea de intelectuali credincioși, pentru că așa îmi educ și eu copiii, să aleagă fericirea, și pentru că Hristos ne iubește pe toți, păcătoșii, dar nu iubește păcatul. Să fim binecuvântați!" Doamne, ajută!