ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Textele publicate în cadrul rubricilor Dilemele Vaccinaților, Dilemele Testaților și Dilemele Mascaților sunt 100% reale și provin din surse publice. Sunt destinate prezentării stării în care au fost aduși unii oameni în ultimii doi ani.

„Mâine se termină a 5-a zi de izolare a mea, la mare.

N-am văzut marea.

Nu mi-am văzut prietenii.

Nu am stat cu matușa mea decât o zi.

Iar acum a venit la geam să ne luam la revedere, plângând că nu ne vom mai vedea pâna la anul. De ce?

Pentru ca am fost contact direct Covid de cum am ajuns la mare. Și m-am izolat.

Deși m-am testat zilnic și zilnic am fost negativă.

Deși nu am avut simptome.

Deși am stat între 4 pereți nervoasă și frustrată de situația asta de îmi vărsam în plâns toată frustrarea.

Deși știu că nu se mai carantineaza contacții direcți, eu am ales sa fac asta.

Pentru că nu vreau să am pe nimeni pe conștiință. Pentru că nu vreau să treacă nimeni prin ce am trecut eu cu X în martie, când am fost pozitivi. Pentru ca oricât de greu mi-a fost, am ales sa stau departe de toți, să nu pun în pericol pe nimeni.

Cel mai greu mi-a fost să stau departe de X care e cu buni, la căsuța din pădure. Sa stau departe de mătușa mea care era la 5 min. de mine și pe care nu o sa o mai vad încă un an. Și sa nu pot mâine sa fac ce voiam sa fac pentru tata, la biserica. Sper sa ajung măcar sa-i aprind o lumânare.

Pentru ca mâine e ultimul test care dacă va ieși si el tot negativ, voi ieși afara din izolare, sa ma întorc la X.

Am avut o vacanta cu lacrimi amare dar cu conștiința curata.

Aveți mare grija de voi dar și de ceilalți de lângă voi.

E plin de Covid peste tot.

Doctorii spun că pe mine, probabil ca m-au salvat anticorpii făcuți în urma covidului, de am scăpat. Eu zic că și Dumnezeu a avut grijă de mine. Țineți-mi pumnii sa ies și mâine negativă să pot să ma întorc acasă!”

Citiți și La bazin și saună cu masca pe nas. „Acest text este scris cu mâinile tremurânde pentru că sunt încă în stare de șoc: am fost înjurată pentru că purtam mască. Ziceau că din cauza retardaților ca mine o să îi închidă pe ei în case.” DILEMELE MASCAȚILOR