ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numită adesea "Mocănița de pe Valea Vaserului", Calea Ferată Forestieră din Vișeu de Sus se află chiar în nordul României, la granița cu Ucraina și reprezintă o bogăție atât din punct de vedere tehnic, cât și cultural. Pe o rută de aproape 60 kilometri distanță circulă - pe lângă locomotive Diesel - până astăzi locomotive cu abur înfocate cu lemn, lucru prin care CFF Vișeu de Sus (prescurtare de la Calea Ferată Forestieră) devine cunoscută în întreaga lume ca fiind ultima cale ferată forestieră adevărată, care funcționează cu abur.

Linia care a fost construită dupa ecartamentul austro-ungar de 760mm, duce într-o vale de o sălbăticie fermecătoare, de-a lungul râului Vaser, peste poduri și prin tunele. Calea ferată trasează o zonă împădurită enormă, unde nu există drumuri sau sate, ci este locuită doar de urși și lupi.

Un film cu "Mocănița de pe Valea Vaserului" într-un splendid decor de iarnă a devenit viral pe internet, după ce a fost postat pe pagina de Facebook a operatorului și editorului video Cosmin Tomoiagă.

Următoarea călătorie a mocăniței este programată pentru data de 25 februarie.