ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



„Săptămâna Mândriei” minorităților sexuale, care a început, vineri, în București, este prezentă, în acest week-end, în cadrul festivalului de artă „Street Delivery”, unde comunitatea homosexualilor organizează mai multe evenimente, mare parte dintre acestea- ateliere de pictat tricouri sau jocuri interactive- fiind destinate copiilor și tinerilor.
 
Astfel, reprezentanții comunității homosexualilor din România și-au făcut simțită prezența în cadrul festivalului „Street Delivery” pictând trecerea de pietoni din zona Bisericii Gradina Icoanei din București în culorile curcubeului, simbolul biblic confiscat de minoritățile sexuale.
 
Totodată, în mai multe locații sunt organizate ateliere pentru copii și tineri în cadrul cărora cei mici pot picta tricouri în culorile curcubeului sau pot juca diferite jocuri, colorate, deasemenea, în culoarea curcubeului, simbolul simbolul biblic confiscat de gruparea LGBTQI.
 
Nu în ultimul rând, cei interesați pot achiziționa diferite "amintiri” de la acest festival, de la săpunuri, lumânări parfumate sau brățări cu sloganul ediției din acest an- Loveforall- toate în culorile curcubeului.
 
Festivalul destinat minorităților sexuale se desfășoară în București timp de 10 zile, până în data de 24 iulie, inclusiv. Sâmbătă, 22 iunie a.c., este anunțat Marșul Bucharest Pride, cu pornire din Piața Victoriei spre Piața Universității.