ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O instituție care se va ocupa de organizarea evenimentelor dedicate celor 100 de ani de la Marea Unire din 1918 va funcționa în subordinea premierului României, scrie alba24.ro.
 
Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, va fi înființat un departament propriu în structura Executivului, condus de un secretar de stat și în care vor lucra 35 de angajați. „Departamentul Centenar” este numele noii instituții.

Redăm textul din ordonanța de urgență care vizează înființarea Departamentului Centenar:
„Art. 3. – (1) În scopul coordonării la nivel național a pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918 – 2018) și sfârșitul primului Război Mondial se înființează Departamentul Centenar, structură fără personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în subordinea prim-ministrului, condusă de un secretar de stat, finanțată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.
(2) Prin hotărâre a Guvernului se aprobă organizarea, funcționarea și atribuțiile Departamentul Centenar.
(3) Se suplimentează numărul maxim de posturi al aparatului de lucru al Guvernului cu 35 de posturi