ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un pacient vaccinat anti-Covid, atât cu prima doză cât și cu cea de rapel, s-a îmbolnăvit de COVID-19 și a decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu. În total, în secția de Boli Infecțioase au fost internați 5 pacienți vaccinați și confirmați pozitiv ulterior vaccinării. Dintre aceștia, 2 aveau la activ ambele doze de „vaccin” Covid. Unul dintre ei e cel care a decedat.

„Un singur caz dintre cei vaccinați complet, infectat la scurtă distanță de la rapel sau anterior acestuia, cu multiple comorbidități, a evoluat nefavorabil. Vârsta acestuia este de aproximativ 80 de ani. Este vorba despre infecție cu COVID, orice asociere a decesului cu vaccinul fiind pur speculativă”, consideră dr Victoria Bîrluțiu, șefa Secției de Boli Infecțioase a SCJU Sibiu.

„De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent, în cadrul Secției Clinice Boli Infecțioase a SCJU Sibiu au fost internați cinci pacienți vaccinați și confirmați pozitiv ulterior vaccinării. Dintre aceștia, trei au fost vaccinați cu o singură doză de vaccin și doi cu ambele doze efectuate. Un singur caz dintre cei internați este cadru medical, contact la domiciliu cu mama infectată SARS-CoV2”, a transmis dr. Bîrluțiu, vineri, pentru Agerpres.

Și la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu au fost internați 11 pacienți vaccinați împotriva coronavirusului și care, în ciuda așa-zisei „imunizări”, au făcut boala împotriva căreia credeau că sunt protejați.
 

„De la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent, în Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu - secția COVID-19 au fost internați 11 pacienți care fuseseră vaccinați doar cu prima doză. Dintre aceștia, 5 au fost vaccinați cu serul de imunizare de la Pfizer, 4 cu Astra Zeneca și 2 cu ModeRNA”, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a spitalului, Odeta Veștemean.

Aceasta precizează că doi dintre vaccinații Covid care au fost internați bolnavi de COVID-19 au suferit o agravare a stării de sănătate, fiind mutați la Terapie Intensivă în alte spitale.

„Dintre cei 11 pacienți internați, două persoane au fost transferate către ATI, din cauza agravării stării de sănătate. Ambele persoane sufereau și de alte comorbidități - de natură cardio-vasculară și hepatică. Este vorba despre o pacientă de sex feminin - o persoană în vârstă de 80 de ani, care fusese vaccinată în data de 19.01.2021 și internată în data de 3.02.2021 (transferată în data de 7.02.2021) și un bărbat în vârstă de 64 de ani, care fusese vaccinat în data de 1.03.2021 și internat în 14.03.2021 (transferat în data de 15.03.2021)”, a detaliat Purtătoarea de cuvânt a Spitalului de Pneumoftiziologie din Sibiu.

Managerul SCJU Sibiu, Florin Neag, arată că numărul infectaților cu Covid post-vaccinare este mic în comparație cu zecile de mii de persoane cărora li s-a administrat vaccinul în centrele din județ.  Au fost înregistrate 39.711 persoane vaccinate cu prima doză și 18.069 persoane care au făcut și rapelul.
 
Cu toate acestea, faptul că o parte din cei care se cred „imunizați”, ba poate vor primi și pașaport european de liberă circulație pe criteriul vaccinării, dezvoltă totuși boala, ajungând chiar în stare gravă la spital, după ce au relaționat ca niște „super-imuni” cu toți cunoscuții lor, ne arată încă o dată cât de „sigură și eficientă” e vaccinarea în masă.