ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


20 ianuarie rămâne în calendar, pentru mulți români, una dureroasă. Trei ani s-au scurs de când, în urma prăbușirii unui avion, a cărui misiune era de a salva vieți, doi oameni au murit, iar alți cinci au ajuns cu răni grave la spital.
 
În urmă cu trei ani,  pe 20 ianuarie 2014, pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion își pierdeau viețile în accidentul aviatic din munții Apuseni, la granița dintre judetele Cluj si Alba. Echipa medicală formată din medicii Radu Zamfir, Valentin Calu, Cătălin Pivniceru  și Sorin Ianceu, studenta la Medicină Aura Ion, pilotul Adrian Iovan și copilotul Răzvan Petrescu plecau din București spre Oradea unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Pentru pilotul Iovan și studenta Aura Ion a fost ultimul drum.

După ce avionul la cârma căruia se afla Adrian Iovan s-a prăbușit, atât el cât și Aura Ion au cedat în fața orelor lungi petrecute în frig, a rănilor și a durerii. Copilotul și medicii supraviețuitori au trecut prin clipe de groază.

Epava avionului și victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore și la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici.La o zi de la tragedie, horenii au ridicat o troiță sus în munte, la locul accidentului, în memoria celor care și-au pierdut viața aici.

Un accident care i-a marcat pe toți cei implicați, sub o formă sau alta, în demersurile de căutare și salvare a victimelor. Un eveniment șocant care a tras mai multe semnale de alarmă.
 
Sora Aurei Ioan, Mariana Ciucă, îi acuză în continuare pe procurori că mușamalizează ancheta, investigație despre care spune că încalcă drepturile părților. Mariana Ciucă spune că li se încalcă drepturile procesuale și nici până azi nu a fost declanașată urmărirea penală față de cei răspunzători de moartea Aurei Ion.