ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfânta Cuvioasă Melania Romana s-a născut la Roma într-o familie de nobili, în a doua jumătate a secolului al  IV-lea. A fost silită de către părinții săi să se căsătorească cu un tânăr nobil, Alpinian, cu care a avut doi copii. După nașterea celui de-al doilea copil, Melania și Alpinian au hotărât să stea împreună doar ca frate și soră. 

După o vreme, cei doi copii ai lor s-au mutat la Domnul. Atunci au hotarât să împartă averea săracilor, bisericilor și mănăstirilor. Au călătorit în multe țări și cetăți, făcând pretutindeni danii. I-au vizitat pe părinți în pustia egipteană, învățând mult și zidindu-se sufletește din convorbirile cu ei. 
 
Cuvioasa Melania postea foarte strict, avea rânduială de rugaciune și citea mereu în intregime toate Sfintele Scripturi. Sosind la Alexandria, ei au primit binecuvantarea Sfântului Chiril. După aceea, au călătorit la Ierusalim și s-au stabilit la Muntele Măslinilor. Acolo, Cuvioasa Melania a trăit într-o peștera vreme de paisprezece ani. A intemeiat o mănăstire de bărbați și o alta de femei. La chemarea unei rude de-a ei, cuvioasa a călătorit la Constantinopol și l-a convertit la credință creștină pe senatorul păgân Volusian. S-a întors la Muntele Măslinilor, unde a trecut la Domnul în anul 439.

Tot astăzi facem pomenirea Sfântului Zotic, hrănitorul de orfani, Sfântului Ghelasie, Sfintelor zece fecioare cele din Nicomidia, Sfintei Mucenite Olimpiodora, Sfântului Gaiu, Sfintei Mucenițe Nemia, Sfântului Mucenic Vusiride și Sfântului Mucenic Gaudentie.