ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sindicat care reprezintă piloții mai multor companii aeriene importante din SUA a avertizat că obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 ar putea declanșa un haos în timpul sezonului călătoriilor de sărbători care se apropie, informează The Epoch Times.

Președintele Allied Pilots Association, Eric Ferguson, într-o scrisoare adresată Casei Albe și Congresului, a spus că unii piloți „nu se pot vaccina din motive medicale atestate, în timp ce alții sunt reticenți față de vaccinare din cauza îngrijorărilor legate de posibilele efecte secundare care le-ar putea pune capăt carierei”. Allied Pilots Association reprezintă aproximativ 14.000 de piloți ai companiei American Airlines.

Ca urmare, Ferguson a cerut o derogare de la ordinul privind vaccinarea pe care președintele Joe Biden l-a anunțat la începutul lunii septembrie a.c. și care prevede ca întreprinderile private cu cel puțin 100 de angajați să se vaccineze sau să se supună unor testări periodice.

„Pentru a asigura viabilitatea continuă a aviației comerciale prin evitarea unui scenariu în care companiile aeriene să fie forțate fie să propună concedii neplătite, fie, mai rău, să recurgă la concedieri în masă ale piloților nevaccinați, este esențial ca piloților profesioniști să li se pună la dispoziție o modalitate alternativă de a se conforma Ordinului executiv”, a adăugat el în scrisoarea sa, care a fost trimisă, de asemenea, Administrației Federale a Aviației și altor agenții.

Șeful sindicatului le-a cerut apoi legiuitorilor și autorităților de reglementare să țină cont de „rolul specializat pe care îl joacă piloții” în industria transporturilor și „să permită un mijloc alternativ de minimizare a riscului de răspândire a COVID-19, cum ar fi testarea regulată sau demonstrarea imunității naturale, permițându-le în același timp piloților nevaccinați să zboare”.
 
*
Compania aeriană United Airlines a anunțat marți că 593 dintre cei 67.000 de angajați ai săi din SUA riscă să fie concediați pentru că nu au dat curs cerinței de a se vaccina împotriva Covid-19, conform CNN.

Alți aproximativ 2.000 de angajați au solicitat o scutire medicală sau religioasă de la vaccinare, iar cazurile lor sunt acum analizate de compania aeriană. Potrivit președintelui companiei, Scott Kirby, aceștia vor fi transferați pe alt post, unde nu vor trebui să lucreze cu clienții, sau vor fi suspendați temporar, până când va trece corona-criza. 

„Raționamentul nostru pentru a solicita vaccinarea tuturor angajaților United din SUA a fost simplu - pentru a ne menține oamenii în siguranță”, a declarat Kirby într-o scrisoare trimisă angajaților United, care a fost transmisă și presei. „Adevărul este următorul: toți sunt mai în siguranță atunci când toată lumea este vaccinată, iar cerințele de vaccinare funcționează.” Acesta este „adevărul” propagandei, realitatea contrazicând teoria: cei vaccinați nu numai că nu sunt feriți de a lua și a da coronavirusul, dar mai sunt și expuși unor reacții adverse invalidante sau chiar mortale.

Unii dintre cei 593 de angajați care nu s-au conformat încă cerinței ar putea fi păstrați în continuare în cadrul personalului dacă au făcut vaccinul sau au început procesul de vaccinare, dar au întârziat să trimită conducerii dovada.

United Airlines a emis unul dintre cele mai dictatoriale ordine de vaccinare. Măsurile federale privind vaccinarea anunțate de președintele Joe Biden la începutul lunii septembrie, care vizează majoritatea întreprinderilor cu cel puțin 100 de angajați, le-au dat lucrătorilor de ales între vaccinare sau testarea săptămânală la Covid. Dar United Airlines nici măcar nu le-a pus la dispoziție angajaților săi alternativa testării, punându-i în fața unui dictat fără ieșire decât cu picioarele înainte: vaccinare sau suspendare.

*

În opinia Asociației Piloților Southwest Airlines, „este dreptul fiecărui pilot să aleagă dacă dorește sau nu să se vaccineze”, a scris luni sindicatul, potrivit relatărilor. „Suntem, de asemenea, îngrijorați de faptul că perioada de implementare prevăzută de ordinul executiv de 60 de zile pentru vaccinările obligatorii ar putea duce la un deficit de forță de muncă și ar putea crea probleme operaționale grave pentru Southwest Airlines și colegii săi”.

„Companiile aeriene generează o parte substanțială din veniturile lor anuale în perioada sărbătorilor, foarte mulți călători depinzând de noi pentru a-i duce la destinațiile lor”, a precizat Allied Pilots Association. „Companiile aeriene ale națiunii noastre și călătorii nu își pot permite întreruperi semnificative ale serviciilor din cauza lipsei forței de muncă”.

Până la ora actuală, companiile care au impus vaccinarea împotriva COVID-19 pentru întreg personalul lor sunt United Airlines, Frontier Airlines și Hawaiian Airlines, deși vor acorda unele scutiri. Delta Air Lines a declarat că va adăuga o suprataxă de 200 de dolari pe lună la planul de sănătate al companiei pentru angajații nevaccinați.
 
Data-limită pentru ca angajații nevaccinați ai United Airlines să își facă prima doză de „vaccin” Covid a fost luni. CEO-ul Scott Kirby a declarat pentru CNBC că el crede că aproximativ 98,5% dintre cei 67.000 de angajați ai companiei sunt vaccinați.
 
Cu toate acestea, nimeni din conducerea companiilor de zbor nu-și pune problema față de riscul reacțiilor adverse ale serurilor experimentale Covid atât pentru viața angajaților, cât și pentru siguranța zborurilor - nu puține au fost ocaziile în care piloți vaccinați anti-Covid au clacat în timpul serviciului. Pentru propaganda care confundă vaccinarea cu singura soluție de ieșire din pandemie, acest subiect pur și simplu nu există. Însă nu va mai putea fi ținut prea mult timp sub preș, având în vedere că vaccinații pot face și răspândi boala sau pot avea parte de alte „coincidențe” neprevăzute. 

În schimb, administrația stângistă a SUA continuă cu obligativitatea injectării experimentale și pentru pasageri: mai mulți demnitari de la Casa Albă și oficiali federali din domeniul sănătății au sugerat public că toți pasagerii companiilor aeriene ar putea fi obligați să prezinte dovada vaccinării înainte de a zbura.