ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) informează marți că, până la data de 2 ianuarie, au fost confirmate 92 de cazuri cu varianta Omicron în România, informează Știri pe Surse.

Potrivit INSP, 45,6% (42 cazuri) au avut istoric de călătorie în Marea Britanie (23), Africa de Sud (8), Nigeria (4), Spania (2), Tanzania (2), Belgia (1), Olanda (1), RD Congo (1), 7,6% (7 cazuri) se află în 5 focare depistate în București (4) și județul Prahova (1).

Dintre cazurile din focare, pentru două a fost menționat istoric de călătorie/contact cu persoană sosită din Spania (1), respectiv SUA (1), 5,4% (5 cazuri) au avut legătură epidemiologică cu caz COVID-19, 34,8% (32 cazuri) nu au nicio legătură epidemiologică, iar 6,5% (6 cazuri) - nu au răspuns apelului telefonic de la DSP.

Dintre cele 92 de cazuri confirmate cu varianta Omicron, 63 (68%) fuseseră vaccinate, toate cu schemă de vaccinare completă.

Conform sursei citate, nu a fost înregistrat în România nici un deces la cazuri confirmate cu varianta Omicron.
 

Până la data de 2 ianuarie au fost raportate la INSP - CNSCBT un număr de 8.086 secvențieri.

Au fost confirmate 7.480 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare din care: 1.722 cu varianta Alpha, 11 cu Beta, 23 cu Gamma, 5.632 cazuri cu varianta Delta și 92 cu Omicron.

Până la data de 2 ianuarie, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 93%.

Primarul Chișinăului, vaccinat și trecut prin boală, s-a autoizolat deoarece are un caz pozitiv în familie

Primarul Chișinăului,  socialistul Ion Ceban, a anunțat marți că a intrat în autoizolare și va lucra de la distanță, după ce în familia sa a fost înregistrat un caz de contaminare cu noul tip de coronavirus, informează Știri pe Surse. Nu este clar de ce edilul chișinăuean a luat o asemenea decizie, având în vedere că este vaccinat și are un rezultat negativ la testul SARS-CoV-2.

„În aceste zile am grijă de familie. 
Covidul a venit și la noi. 
Ieri, testul meu a arătat negativ, dar stau și eu în izolare.
În următoarele zile voi munci de la distanță. 
Suntem bine!
Aveți grijă de Dvs și cei apropiați!”, a scris Ceban marți pe Facebook

Ion Ceban a fost bolnav de Covid-19 în 2021, după care s-a vaccinat cu AstraZeneca.

Programul de vaccinare din Republica Moldova a început pe 2 martie 2021, iar la sfârșitul anului a fost vaccinată circa 30% din populația republicii, deși autoritățile „sanitare” au în plan să vaccineze cel puțin 70% din populație.