ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reputatul profesor de limba română Elena Roată a murit subit, marți, după ce a căzut în plină stradă, în centrul orașului Târgu-Jiu.

Potrivit gorjonline.ro, din primele informații, Elena Roată ar fi suferit un infarct miocardic.

La fața locului au ajuns echipaje medicale ale SMURD și Ambulanței Gorj, care au efectuat manevre de resuscitare, însă, din păcate, n-au reușit să-i salveze viața apreciatului profesor.

Elena Roată a fost profesor la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și și-a pus toată viața în slujba învățământului și a culturii, după cum citează sursa amintită un post de radio local.

Ultima ei postare datează de acum 20 de ore față de momentul publicării acestui articol. Atunci era încă vie. Acum, sute de mesaje de condoleanțe au fost transmise pe pagina de Facebook a Colegiului și pe contul ei personal unde se regăsește și fotografia din deschidere, cu „vaccinarea care salvează vieți”, postată în data de 24 octombrie 2021. „Sper, draga doamna profesor, ca multi sa va urmeze exemplul. Din pacate, stiu multi intelectuali, care inca nu au inteles...”, îi scria atunci public Ozana Ana-Maria Guta. Altcineva replica în dreptul fotografiei: „Pe moment. Reversul, în timp, CINE stie?”...

„Condoleanțe! Cuvintele sunt de prisos … Odihnă veșnică unui suflet frumos!”, „Un mare OM, un mare DASCĂL! Dumnezeu să o ierte și să odihnească în pace!”, „Mor oameni minunați, oameni cu o cultură de la care și noi am putea învață lucruri foarte importante. Dumnezeu să-i dea lumina veșnică”, „Draga mea Lili, scumpa mea prietenă și colegă literată, de ce ne-ai părăsit subit? O să îmi fie tare-tare dor de tine! Dumnezeu să te odihnească în pace și în Lumina cerească despre care tu așa de frumos ai gândit și ai scris cercetând o viață poezia lui Lucian Blaga!”, „Doamne, ce pierdere! Flacăra care ardea atâta de frumos s-a stins pentru totdeauna! Să aveți drum lin și odihna veșnică! Dumnezeu să vă așeze în Împărăția Lui!” sunt doar câteva dintre sutele de mesaje de regret și condoleanțe amintite de Radio Infinit.

Același post informa cu promptitudine pe 4 ianuarie 2022:

Peste 3800 de angajați, dintr-un total de 4230, din învățământul gorjean, s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19.

„Numărul e rezonabil și încurajator. Sunt și foarte mulți elevi de clasele a XI-a și a XII-a care s-au vaccinat” a declarat atunci, într-o conferință de presă, Dana Constantinescu, inspector școlar general.

Amintim că ministrul Sorin Cîmpeanu a fost unul dintre „campionii” impunerii vaccinării în rândul profesorilor.

Un dialog public al regretatei doamne răposate, de zilele trecute:

„Elena Roată:

Un gând/ secundă. La prânz, într-un market, așteptând să îmi plătesc cele de trebuință:
"Domne', dacă ne-am lua în serios, ce bine ar fi!"
Să fie acesta motivul deznădejdii noastre?
Nu, hotărât lucru. Mă iau în serios și mă pregătesc să îl întâmpin pe Godot...

Ovidiu Popescu: Nu vine curand... Trebuie sa il astepti.

Elena Roată: Ovidiu Popescu Ovidiu, răbdare am. Speranță, niciun strop.

Ovidiu Popescu: Elena Roată e, din pacate, stigmatul unei parti a generatiei noastre. Prea rabdatori...

Serban Gheorghe Predescu: Da ! Viata e un lucru prea serios ca sa fie luata in serios !”

Pe 19 ianuarie anul acesta promova o dezbatere pentru elevi mascați intitulată „Comisia Europeană consideră că în condiții de pandemie informațiile obiective sunt esențiale"

Ce bine ar fi fost...