ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Munteanu a anunțat, printr-un comunicat de presă postat pe siteul său oficial, că a demarat procedurile de înființare a platformei civice naționale "Alianța Noastră".  Data a coincis cu ziua în care s-au sărbătorit 98 de ani de la revenirea Basarabiei în cadrul României.

Fostul lider al studenților din anii '90 a mai spus că începând de luni, 28 martie, vor fi inițiate demersurile pentru dobândirea calității de persoană juridică.

De asemenea, Marian Munteanu a făcut publică și proclamația noii sale organizații către poporul român, în care explică motivele care au dus la necesitatea înființării Alianței. Între acestea sunt: neîncrederea dintre cetățenii României și principalele grupări politice decizionale, încălcarea drepturilor "civile, social-politice, economice, patrimoniale, culturale ale cetățenilor României", ignorarea intereselor legitime ale "angajaților și angajatorilor români, ceea ce a condus la raspandirea a milioane de compatrioti in toate colturile lumii precum si la diminuarea dramatica a ponderii capitalului autohton in economia nationala", denigrarea valorilor și instituțiilor fundamentale ale civilizației românești, nefructificarea prezenței în UE și a parteneriatului strategic cu SUA, dar și constatarea că majoritatea cetățenilor nu este reprezentată civic sau politic.

În Proclamație, Alianța Noastră susține că va funcționa ca o "asociație de persoane, grupuri și alte entități - formale și informale - menită să asigure o eficientă împreună lucrare a energiilor și resurselor societății civile românești".

Conform documentului, Alianța Noastră își propune încurajarea democrației directe, oprirea înstrăinării terenurilor agricole, a resurselor solului si subsolului, recuperarea celor instrainate abuziv sau ilegal; oprirea oricaror interventii care pun in pericol climatul, apa, resursele naturale si, in general, mediul inconjurator, susținerea capitalului românesc în afaceri și reducerea decalajului economic față de UE, apărarea drepturilor identitare naționale și a valorilor fondatoare românești tradiționale și moderne: "familia, satul, scoala, biserica, armata, credinta crestina, limba romana, reperele spirituale, culturale si istorice", dar și blocarea tentativelor de a "modifica, prin diferite forme de constrangere, actualul profil - etnic, cultural sau religios - al României".

"In viziunea fondatorilor Alianței, România este o țară creștină, liberă, primitoare, pașnică și tolerantă, ai cărei locuitori au drepturi imprescriptibile asupra teritoriului național, asupra modului de organizare și funcționare a statului român, a instituțiilor sale și a întregii noastre societăți. Aceste drepturi și prerogative au fost câștigate și apărate timp de milenii, de generații întregi de români. Ele nu sunt negociabile.

Vrem o Romanie cu adevarat democratică, o țară de oameni liberi, egali în drepturi și îndatoriri, aflată într-un parteneriat constructiv și demn cu vecinii, aliații și prietenii noștri", încheie Marian Munteanu.