ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie și-a pierdut viața în urma unui cumplit incendiu ce a izbucnit la un apartament de pe bulevardul Mamaia, în zona Spitalului Militar. Femeia de 57 de ani s-a aruncat de pe balcon de frică să nu moară arsă de vie, dar căzătura i-a fost fatală. De jos, soțul a privit neputincios cum soția sa cade în gol, deși a strigat disperat să nu facă asta. Bărbatul a suferit și el arsuri pe față, dar este în afara oricărui pericol.

 

Echipajul ISU nu a ajuns la timp pentru a încerca salvarea ei.

Realitatea de la fața locului contrazice flagrant informațiile transmise oficial de ISU Dobrogea. Aceștia susțin că autoscara a ajuns la doar două minute după căderea femeii. În realitate însă, autoscara a ajuns mult prea târziu, la 16 minute după ce aceasta a căzut.Deși numărul de urgență 112 a fost apelat în timp util, echipajul de salvare cu autoscara a ajuns, de fapt, la… 16 minute după dramaticul eveniment, și nu în două minute, așa cum au anunțat cei de la ISU. Șeful ISU Dobrogea, Cristian Amarandei, a recunoscut că pompierii au pierdut cel puțin 10 minute de când au primit apelul până când au plecat la misiune cu auto-scara spre femeia care spera ca cineva să o ajute în apartamentul transformat într-o torță.

Declarația sa vine după ce, inițial cei de la ISU au spus că au intervenit foarte rapid, însă nu au mai putut să o salveze pe femeie.


Soțul femeii susține că pompierii au ajuns târziu și foarte târziu au dat drumul la apă. „Vedeți în filmare că au cuplat furtunul și nu dădeau drumul la apă. Eram acolo, puteți să vedeți. Le-am zis de 4-5 ori: dați drumul la apă, dați drumul la apă! Nu știu ce așteptau așa că… se putea să fie mai mică paguba”, spune soțul femeii, potrivit Digi24.
„S-a întors să-și ia laptopul. Am ieșit împreună, eu am luat-o înainte, ea a rămas în spate… și din nefericire, fără să știu eu, s-a întors… Probabil nu a mai putut să iasă din cauza focului afară și a mers pe balcon”, a spus bărbatul, care a precizat că pe acel laptop ținea contabilitatea, ea fiind contabilă. Acesta mai spune că nu are nimic de transmis pompierilor, însă consideră că o saltea ar fi putut să o salveze pe soție. 
 
Asta e, dacă așa sunt antrenați și nu pot să fie mai rapizi, asta e. Trebuie să fie dotați cu ce trebuie și să dea drumul imediat la apă. Nici n-au întins scara, nu știau unde e scara”, a mai spus soțul femeii.
 
Raed Arafat a declarat, marți seara, că angajații ISU care au intervenit, marți, la incendiul de la Constanța, în urma căruia o femeie a căzut de la etaj și murit, sunt audiați.

Cazul de la Constanța a declanșat un val de indignare. Pompierii au fost acuzați că au ajuns la locul incendiului fără să intervină cu o autospecială cu scară sau cu o pernă de aer de salvare, potrivit RomaniaTV.net.

„Este inadmisibil să ajungă la un incendiu, în imobil cu etaj, mașina cu apă, neînsoțită de mașina cu scara mobil㔄Scara unde e scara, asta e crima”

„Se pare că suntem pe cont propriu și cu pompierii lângă noi..trist”„Este inadmisibil să ajungă la un incendiu, în imobil cu etaj, mașina cu apă, neînsoțită de mașina cu scara mobilă”

„Oare pompierii nu au în dotare acele saltele de atenuare a șocului?! Era previzibil că victima se va arunca de la etaj în condiția unui astfel de incendiu!”

„Drăguț cum priveau pompierii… o scară… o saltea… ceva”, sunt câteva dintre reacțiile internauților care au văzut imaginile cutremurătoare cu momentul în care femeia s-a aruncat în gol.