ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul clopot montat în turla clopotniță a Catedralei Patriarhale a răsunat miercuri, 24 octombrie 2018, pe Dealul Arsenalului, cu o lună înainte de sfințirea lăcașului de cult, scrie basilica.ro.

Montarea clopotelor pe structura metalică deja confecționată și amplasată în turla clopotniță a Catedralei Mântuirii Neamului a început miercurea aceasta, după cum a declarat pentru Trinitas TV ing. Dan Dumitrescu.
Lucrările de pe șantierul Catedralei Naționale au avansat mult în ultima perioadă. Muncitorii pregătesc în aceste zile turnarea plăcii de la cota + 45 din zona altarului, iar două dintre turlele mici sunt complet finalizate.

La Turla Pantocrator lucrările se află într-un stadiu avansat de execuție ajungând la cota +91.

Slujba de sfințire a CMN
 
Sfințirea Catedralei Naționale va fi oficiată de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, duminică, 25 noiembrie 2018.

Sanctitatea Sa va fi singurul Întâistătător Ortodox care va oficia sfințirea Catedralei Naționale împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și cu ierarhii români.

Sfânta Liturghie la primul hram al Catedralei Mântuirii Neamului va fi oficiată în data de 30 noiembrie 2018, de Patriarhul Teofil al Ierusalimului.