ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Populația vârstnică din lume este vizată deja cu a treia doză de vaccin COVID-19, asta pentru cei care au supraviețuit primelor două vaccinuri, scrie Vaccine Impact.

Acum, când zeci de mii de israelieni au fost vaccinați cu această a treia doză, încep să apară rapoarte conform cărora unele dintre aceste persoane s-au infectat cu COVID și sunt spitalizate, unele dintre ele fiind chiar în stare gravă.

Populația Israelului a fost privită în ultima vreme ca un fel de cobai la nivel mondial, având în vedere că a fost prima țară care a implementat un program de vaccinare de rapel pe scară largă pentru persoanele de 60 de ani și peste, care au fost deja vaccinate cu două rânduri de vaccin COVID-19. Acest lucru a fost anunțat abia la sfârșitul lunii iulie, iar primele date încep să apară.

Israelul este considerat a avea una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din lume, 5,3 milioane dintre cetățenii săi fiind vaccinați cu două doze, iar, în urmă cu câteva săptămâni, titlurile de presă declarau că s-a ajuns la "imunitatea de turmă" - pentru ca apoi titlurile să facă loc unor rapoarte privind creșterea rapidă și alarmantă a cazurilor.

 
 
Iar acum se pare că nici măcar vaccinul de rapel COVID, atât de mult promovat, ar putea să nu mai protejeze: "Datele interne ale Ministerului Sănătății arată că 14 israelieni au fost infectați cu COVID-19 la o săptămână după ce au primit rapelul, relatează Channel 12 news", scrie The Times of Israel.

Deja în weekend, presa israeliană relatează că "cazurile grave" au atins un maxim al ultimelor patru luni, cu peste 324 de pacienți spitalizați, mulți dintre ei în stare critică.

Abia în urmă cu puțin peste o săptămână, israelienii în vârstă au început să primească al treilea vaccin astfel că "primele rezultate" și observații au început abia acum să apară, iar situația nu arată bine. The Times of Israel continuă în reportajul său de ultimă oră:

Rețeaua spune că 11 dintre cei infectați au peste 60 de ani - dintre care doi au fost acum spitalizați - în timp ce ceilalți trei au primit a treia doză pentru că sunt imunocompromiși.

Dacă se confirmă în eșantioane mai mari, cifrele ar putea pune la îndoială eficacitatea vaccinului de rapel, pe care Israelul a început să îl administreze înainte ca principalele organisme de sănătate din întreaga lume să îl fi aprobat.

Channel 12 a precizat că noile infecții confirmate au fost dezvăluite pe baza unor teste efectuate la o săptămână după ce grupul a primit al treilea vaccin. Trei dintre aceștia au fost descriși ca fiind "pacienți mai tineri".

Acest lucru vine în contextul în care CDC și FDA au început discuțiile pentru a da în folosință vaccinurile  de rapel în SUA - posibil chiar din septembrie, potrivit unor rapoarte.

Chiar și directorul CDC a recunoscut că afirmația conform căreia peste 99% din decesele cauzate de Covid în spital au fost înregistrate în rândul persoanelor nevaccinate a fost o prostie.