ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi sărbătorim 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, actul internațional prin care se consfințește juridic Marea Unire. Sărbătoarea națională a fost omagită la Sfântu-Gheorghe de către Asociația Calea Neamului și prietenii ei. Tot Asociația Calea Neamului a aniversat cu fast, împreună cu prietenii ei Centenarul Eliberării Budapestei, în urmă cu doi ani, la Arcul de Triumf din București.

Vă prezentăm cu această ocazie discursul extraordinar al generalului Radu Theodoru despre acest eveniment epocal și plasarea opincii românești pe Parlamentul Ungariei, susținut la împlinirea centenarului ocupării și eliberării Budapestei, la Arcul de Triumf. „Marea Unire și stăvilirea bolșevismului în Europa s-a făcut cu sângele nostru, scurs de la Mărășești la Budapesta!”, spune Generalul. Mai multe imagini și filmări de la Centenarul Ocupării Budapestei, AICI.

ACTUALIZARE de la Ziua Trianonului. La Sfântu-Gheorghe a început ceremonia susținută de Calea Neamului. Înregistrarea de la începutul acțiunii mai jos, de pe treptelele monumentului Ostașului Român din Sfântu-Gheorghe, via Legitimă Apărare.

Alocuțiunea lui Mihai Tîrnoveanu la statuia lui Mihai Viteazul:

Urmează în continuare marșul către statuia lui Mihai Viteazul, din centrul orașului. VIDEO ÎN DIRECT.