ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Restrângerea libertății de exprimare a excelat în timpul pandemiei COVID-19, când eforturile de a opri discuțiile publice și informațiile care contraziceau narațiunea oficială au fost în plină forță, astfel începe articolul absolut fascinant și revelator al Doctorului Joseph Mercola preluat de pe blogul său de către publicația Defender.
 
Cazul Fauci, pe care îl prezentăm mai jos, are corespondent, firește, și în România, unde media total independente, ca ActiveNews, sau vocile contastatare ale narațiunii oficiale mincinoase și criminale, au fost plasate pe adevărate liste negre de faucii și arafații locali, cu scopul de a fi eliminate din spațiul public.
 
Trusturi media mituite de Guvern sau alte mijloace de propagandă para-guvernamentale, ca pagina de propagandă Ro Vaccinare, un așa-zis ONG Eurocomunicare sau chiar un „laborator” care activează prin inflitrare sub acoperișul Academiei Române, au făcut parte din uriașa mașinărie de manipulare și dezinformare și ar putea avea acum de plată despăgubiri imense pentru daunele publice provocate celor care au dezvăluit adevărul despre Afacerea Covid.
 
Reamintim în acest sens dezvăluirea StrictSecret.ro care devoalează escrocheria EUROCOMUNICARE, ONG-ul condus de fostul angajat de la „Era Socialistă” Paul Dobrescu și o oarecare gură mare Alina Bârgăoanu, care a obținut prin încredințare directă două milioane de euro de la Secretariatul General al Guvernului pentru „strategia de comunicare” a Guvernului privind campania eșuată a vaccinării Covid. Milioane folosite pentru a organiza teleconferințe online, a mitui propagandiști și actori ai pandemiei, a comanda sondaje false și a întocmi false liste negre cu publicații și personalități independente, acuzate de „fake news”, în care a fost inclusă și ActiveNews pentru difuzarea unei informații a serviciile de informații americane, care, ulterior, s-a dovedit că nu era „falsă” deloc, cea privind originea de laborator a noului coronavirus provenit din China. Avocatul Gheorghe Piperea a dat în judecată mercenarii societății în civil.
 
La fel și în SUA, după cum o dovedește articolul doctorului Joseph Mercola mai jos și cartea avocatului Robert F. Kennedy Jr., „Adevăratul Anthony Fauci”, pe baza căreia s-a realizat documentarul în două părți regizat de Kala Mandrake, din care reproducem Partea a II-a mai sus, tradusă și subtitrată în limba română, după ce am publicat și Partea I în Secțiunea de Documentare Video a ActiveNews, aici: DR. MOARTE - ADEVĂRATUL FAUCI. FILMUL lui John F. Kennedy tradus în română. VIDEOTECA Plandemiei și BIBLIOTECA ActiveNews. VIDEO / PDF
 
Cartea care se află la baza documentarului, ne transmite traducătorul acestuia, Ionel Trandafir, nu este doar o altă carte politică. „Adevăratul Anthony Fauci” detaliază modul în care Fauci, Gates și acoliții lor s-au folosit și se folosesc de controlul pe care îl dețin asupra mass-media - atât conservatoare, cât și liberale -, a revistelor științifice, a principalelor agenții guvernamentale și cvasi-guvernamentale, a agențiilor globale de informații, precum și a oamenilor de știință și medicilor influenți pentru a inunda publicul cu o propagandă înfricoșătoare și falsă despre virulența și patogeneza COVID-19, pentru a pune botniță dezbaterilor și pentru a cenzura fără milă opiniile divergente.
 
Documentarul „Adevăratul Anthony Fauci” detaliază cariera de peste 50 de ani a lui Fauci în cadrul National Institutes of Health (NIH) și prezintă modelul său de comportament necorespunzător - eliminarea dovezilor științifice, răspunsul dezastruos la pandemia COVID-19. , istoria abuzurilor sale devastatoare, a torturii și a experimentelor medicale pe copii și animale, conflictele sale profunde de interese cu industria farmaceutică și parteneriatul său de afaceri de douăzeci de ani cu Bill Gates - și multe altele.
 
Se cuvine sa evidențiem mai multe concluzii cheie ale filmului, ne edifică traducătorul:
 
Fauci a utilizat un " scenariu" specific, testat și verificat, pentru fiecare epidemie sau pandemie în plină desfășurare din ultimii 40 de ani.
 
Fauci este un angajat al guvernului ale cărui finanțe ar trebui să fie transparente, însă plățile sale (și ale oamenilor de știință care lucrează pentru el) sunt învăluite în secret. Documentele FOIA [Freedom of Information Act] privindu-l pe Fauci au fost extrem de greu de obținut, iar documentele financiare care au fost publicate sunt puternic cenzurate, ceea ce ar trebui să ridice un mare semnal de alarmă.
 
Fauci este cel mai bine plătit angajat al guvernului. El câștigă mai mult decât președintele Statelor Unite. Averea sa netă este de aproximativ 12 milioane de dolari și este în creștere.
 
Robert F. Kennedy Jr. își încheie cartea "The Real Anthony Fauci" cu aceste cuvinte:
 
Ne vedem pe baricade! Acesta este mesajul corect care trebuie transmis. Se apropie o contra/revoluție și veți fi chemați. Începeți să vă imaginați rolul pe care îl veți juca. Nu sunteți aici din întâmplare.
 

DR. MERCOLA: SCURT RECHIZITORIU PRIVIND SUPRIMAREA ADEVĂRULUI DE CĂTRE DR. MOARTE - FAUCI

 
În vara anului 2022, procurorii generali din Missouri și Louisiana au intentat un proces împotriva guvernului federal, inclusiv împotriva doctorului Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID).

Procesul susține că guvernul SUA a conlucrat cu giganții Big Tech Twitter, Meta (Facebook), YouTube, Instagram și LinkedIn pentru a cenzura anumite puncte de vedere, catalogându-le drept „dezinformare” sau „fake news”.

În septembrie 2022, un judecător federal i-a ordonat lui Fauci și altor oficiali să predea e-mailurile pe care le-a avut cu cele cinci firme gigant de social media.

Fauci a refuzat inițial, declarând că aceste comunicări erau protejate de caracterul lor personal. Cu toate acestea, judecătorul a ordonat ca documentele să fie predate în termen de 21 de zile pentru că sunt oficiale și de interes public ca orice activitate a unui funcționar public angajat al cetățenilor contribuabili care au tot dreptul să știe comunicațiile slujbașului lor. De asemenea, lui Fauci i s-a ordonat să răspundă integral la întrebările adresate de reclamanți.

Mary Holland, președinte și consilier general al Children's Health Defense, a explicat:

Până acum, Dr. Fauci a operat sub această mantie de „intangibilitate", crezând că a fost mai presus de lege. Probabil că nu se aștepta ca e-mailurile sale să fie făcute publice. Putem doar să ne imaginăm ce va dezvălui probabil această tranșă de e-mailuri despre cenzura înfăptuită chiar de mâinile doctorului Fauci. Nu va fi frumos."

Acum, o instanță federală a făcut un pas mai departe, hotărând că Fauci și alți oficiali trebuie să depună mărturie sub jurământ, în cadrul unor depoziții, cu privire la faptul că au conspirat cu Big Tech pentru a cenzura anumiți utilizatori.

Guvernul SUA este acuzat de suprimarea libertății de exprimare

Procesul inițial a fost intentat în mai 2022 de procurorul general din Missouri, Eric Schmitt, și de procurorul general din Louisiana, Jeff Landry.

Într-o declarație comună privind depozițiile martorilor se spune:

"Reclamanții susțin că pârâții au conlucrat cu și/sau au constrâns companiile de social media să suprime vorbitorii, punctele de vedere și conținutul defavorizant pe platformele de social media prin etichetarea conținutului ca fiind "dezinformare" și "fake-news". Reclamanții susțin că suprimarea vorbitorilor, punctelor de vedere și conținuturilor defavorizate constituie o acțiune guvernamentală și încalcă libertatea de exprimare a reclamanților, încălcând Primul Amendament al Constituției Statelor Unite."

Ce a încercat guvernul să ascundă?

Sunt date mai multe exemple de suprimare a libertății de exprimare. Printre acestea:
 
- Afacerea laptopului lui Hunter Biden înainte de alegerile prezidențiale din 2020 - Dovezile găsite pe laptopul lui Hunter sugerează că acesta a ajutat la asigurarea unei finanțări de "milioane de euro" pentru Metabiota, un contractor american din Ucraina "specializat în cercetarea agenților patogeni mortali", lucru pe care guvernul rus l-a susținut în timpul unei conferințe de presă din 24 martie și pe care l-a admis oficial și SUA.
 
În plus, unul dintre investitorii Metabiota este Rosemont Seneca, un fond de investiții coadministrat de Hunter Biden.

Metabiota este, de asemenea, un partener de bază în programul USAID PREDICT, care a finanțat echipamente de laborator pentru Institutul de Virologie Wuhan (WIV) din China, prin intermediul unor granturi acordate Alianței EcoHealth, iar Shi Zhengli, un cercetător de top în domeniul coronavirusurilor la WIV, a lucrat, de asemenea, cu PREDICT. Cu toate acestea, mass-media a respins în mare parte povestea.

Daniel Schmidt, student în anul întâi la Universitatea din Chicago și redactor la ziarul universitar The Chicago Thinker, consultat de studenți, a confruntat-o chiar pe Anne Applebaum, redactor la The Atlantic, în legătură cu respingerea Afacerii din partea presei „centrale”, declarând: „Nu, nu, nu: „În 2020 ați scris: "Cei care trăiesc în afara bulei Fox News nu trebuie, desigur, să învețe nimic despre Hunter Biden", referindu-vă la laptopul său, desigur. Un sondaj de opinie a constatat ulterior că, dacă alegătorii ar fi știut despre conținutul laptopului, 16% dintre votanții lui Joe Biden ar fi acționat diferit. Acum, bineînțeles, știm ... că The New York Times a confirmat faptul că tot conținutul este real. Credeți că mass-media a acționat necorespunzător atunci când a respins instantaneu Afacerea laptopul-ului lui Hunter Biden ca fiind „dezinformare rusă” și ce putem învăța din asta pentru a ne asigura că ceea ce etichetăm drept dezinformare este cu adevărat dezinformare și nu realitate?".

- Suprimarea discuțiilor despre teoria scurgerilor de laborator privind originea COVID-19 - Reclamanții susțin că Fauci a cenzurat „un discurs susținut de o mare credibilitate științifică și cu un potențial enorm de impact la nivel național".

Aceasta include informații conform cărora COVID-19 ar fi fost rezultatul unei scurgeri de laborator din Wuhan, China.

Una dintre cele mai importante piese de propagandă este „Originea proximală a SARS-CoV-2", o lucrare publicată în Nature Medicine în martie 2020, care a devenit "dovada" preeminentă că SARS-CoV-2 a avut o origine naturală și că nu ar fi putut proveni dintr-un laborator.

Ulterior, s-a dezvăluit că Fauci, Jeremy Farrar, șeful Wellcome Trust, și Dr. Francis Collins, directorul NIH, au avut un cuvânt de spus în această lucrare.

După cum a raportat Children's Health Defense:

„Dacă teoria scurgerilor din laborator ar fi adevărată, la rândul său, ar însemna că Fauci ar putea fi potențial implicat în finanțarea cercetărilor asupra virușilor care au provocat pandemia COVID-19, care a ucis milioane de oameni din întreaga lume, au susținut reclamanții. Acest lucru se datorează faptului că el a finanțat cercetări riscante de tip "gain-of-function" la Institutul Wuhan de Virologie prin intermediari precum EcoHealth Alliance. „La sfârșitul lunii ianuarie 2020 și la începutul lunii februarie 2020, Fauci a fost, de asemenea, în contact cu directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, în cadrul unor comunicări orale despre răspunsul guvernului la COVID-19. Facebook ar fi continuat apoi să [cenzureze] teoria scurgerii de informații din laborator, potrivit reclamanților."

- Contestarea eficienței măștilor și a lockdown-urilor COVID-19 - Doi reclamanți în acest caz, Dr. Jay Bhattacharya și Dr. Martin Kulldorff, au fost coautori ai Declarației Great Barrington, care a criticat din punct de vedere științific efectele blocajelor prelungite ca răspuns la COVID-19.

Collins i-a trimis un e-mail lui Fauci în care a declarat: "Trebuie să se publice rapid și devastator o demolare a premiselor acestei Declarații".

Ca răspuns, Fauci a început să critice public Declarația, numind-o "un nonsens total" și "ridicolă".

Noua Alianță pentru Libertăți Civile (NCLA), care face parte din proces, reprezentându-i pe Bhattacharya și Kulldorff, a declarat:

"Platformele de socializare, acționând la cererea guvernului federal, au cenzurat în mod repetat clienții NCLA pentru că au articulat pe aceste platforme opinii în opoziție cu opiniile aprobate de guvern privind restricțiile Covid-19. Această cenzură insidioasă a fost rezultatul direct al campaniei continue a guvernului federal de a-i reduce la tăcere pe cei care exprimă perspective care se abat de la cele ale administrației Biden.

"Amenințările publice ale oficialilor guvernamentali de a pedepsi companiile de social media care nu le executau ordinele demonstrează această legătură, la fel ca și e-mailurile de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și de la Departamentul de Securitate Internă (DHS) către companiile de social media, care abia recent au fost făcute publice."

Lui Fauci i s-a ordonat să depună mărturie sub jurământ

Cererea de depunere a depozițiilor a fost depusă la 10 octombrie. "După ce am găsit documentația privind o relație de complicitate între administrația Biden și companiile de social media pentru a cenzura libertatea de exprimare, am depus imediat o moțiune pentru ca acești oficiali să fie aduși sub jurământ", a declarat Schmitt într-un comunicat de presă.

"Este timpul să punem în lumină această întreprindere de cenzură și să îi forțăm pe acești oficiali să se destăinuie poporului american, iar această hotărâre ne va permite să facem exact acest lucru. Vom continua să facem presiuni pentru aflarea adevărului".

În afară de Fauci, alți oficiali cărora li s-a ordonat să depună mărturie sunt următorii

  • Fostul secretar de presă al Casei Albe, Jen Psaki
  • Directorul de strategie digitală a Casei Albe, Rob Flaherty
  • Chirurgul general Dr. Vivek Murthy
  • Directorul CISA Jen Easterly
  • Agentul special de supraveghere al FBI Elvis Chan
Un alt exemplu îl include pe fostul reporter al New York Times Alex Berenson, care a fost, de asemenea, o victimă a isteriei cenzurii; contul său de Twitter a fost suspendat când a postat aceste informații corecte din punct de vedere științific despre injecțiile COVID-19:

„Nu oprește infecția. Sau transmiterea. Nu vă gândiți la el ca la un vaccin. Gândiți-vă la el - în cel mai bun caz - ca la un tratament cu o fereastră limitată de eficacitate și un profil teribil de efecte secundare care trebuie dozat ÎNAINTE DE BOALĂ. Și noi vrem să o impunem? E o nebunie."

Berenson a intentat un proces împotriva Twitter pentru că a catalogat tweet-ul ca fiind înșelător și i-a anulat contul. Cazul a fost între timp rezolvat, Twitter recunoscând că tweet-ul nu ar fi trebuit să ducă la o suspendare. Când contul său a fost restabilit, Berenson a postat pe Twitter exact același mesaj, care, de data aceasta, a scăpat de semnalul "dezinformare" al Twitter. Cu toate acestea, s-a aflat acum că Fauci a fost implicat în suspendarea lui Berenson.

Potrivit declarației comune a reclamanților, „Dr. Fauci a descris în mod public opiniile lui Berenson privind vaccinurile ca fiind "îngrozitoare". Președintele Biden a urmat pașii doctorului Fauci și a făcut o declarație conform căreia 'Ei ucid oameni' prin faptul că nu cenzurează 'dezinformarea' despre vaccinuri, la care Twitter l-a suspendat ulterior definitiv pe Berenson de pe platforma sa".

Se va afla și auzi în sfârșit Adevărul?

Cererea reclamanților a oferit trei motive pentru care Fauci, în mod specific, ar trebui să fie interogat sub jurământ:

1. El a refuzat să admită sub jurământ propriile răspunsuri la interogatoriu; în schimb, răspunsurile NIAID au fost verificate de Dr. Jill Harper, care nu a fost numită în plângere.
 
2. Fauci nu a făcut nicio declarație sub jurământ cu privire la comunicările sale cu platformele de socializare.

3. Chiar dacă Fauci poate dovedi că nu a comunicat cu platformele de socializare, "există motive convingătoare care sugerează că Dr. Fauci a acționat prin intermediari și a acționat în numele altora, în procurarea cenzurii prin intermediul rețelelor de socializare a opiniilor științifice credibile".

4. Credibilitatea lui Fauci în chestiuni legate de "dezinformarea" COVID-19 a fost pusă sub semnul întrebării încă din 2020.

„Dacă teoria scurgerilor din laborator ar fi adevărată, la rândul său, ar însemna că Fauci ar putea fi potențial implicat în finanțarea cercetărilor asupra virușilor care au provocat pandemia COVID-19, care a ucis milioane de oameni din întreaga lume, au susținut reclamanții. Acest lucru se datorează faptului că el a finanțat cercetări riscante de tip "gain-of-function" la Institutul Wuhan de Virologie prin intermediari precum EcoHealth Alliance.

„La sfârșitul lunii ianuarie 2020 și la începutul lunii februarie 2020, Fauci a fost, de asemenea, în contact cu directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg, în cadrul unor comunicări orale despre răspunsul guvernului la COVID-19. Facebook ar fi continuat apoi să [cenzureze] teoria scurgerii de informații din laborator, potrivit reclamanților."

Discurs despre eficiența măștilor și a blocajelor COVID-19 - Doi reclamanți în acest caz, Dr. Jay Bhattacharya și Dr. Martin Kulldorff, au fost coautori ai Declarației Great Barrington, care a criticat din punct de vedere științific efectele blocajelor prelungite ca răspuns la COVID-19.

Collins i-a trimis un e-mail lui Fauci în care a declarat: „Trebuie să se publice rapid și devastator o demolare a premiselor sale. Ca răspuns, Fauci a început să critice public Declarația, numind-o "un nonsens total" și „ridicolă".

Noua Alianță pentru Libertăți Civile (NCLA), care face parte din proces, reprezentându-i pe Bhattacharya și Kulldorff, a declarat:

„Platformele de socializare, acționând la cererea guvernului federal, au cenzurat în mod repetat clienții NCLA pentru că au articulat pe aceste platforme opinii în opoziție cu opiniile aprobate de guvern privind restricțiile Covid-19. Această cenzură insidioasă a fost rezultatul direct al campaniei continue a guvernului federal de a-i reduce la tăcere pe cei care exprimă perspective care se abat de la cele ale administrației Biden. Amenințările publice ale oficialilor guvernamentali de a pedepsi companiile de social media care nu le executau ordinele demonstrează această legătură, la fel ca și e-mailurile de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și de la Departamentul de Securitate Internă (DHS) către companiile de social media, care abia recent au fost făcute publice."

„Reclamanții afirmă că Dr. Fauci a făcut declarații publice cu privire la eficacitatea măștilor, la procentul de populație necesar pentru imunitatea de turmă, la finanțarea de către NIAID a cercetărilor privind virusul 'gain-of-function' în Wuhan, la teoria scurgerilor de laborator și altele. Reclamanții îndeamnă că comentariile sale cu privire la aceste aspecte importante sunt relevante pentru problema în cauză și sunt motive suplimentare pentru care Dr. Fauci ar trebui să fie depus."

La 22 august, Fauci a anunțat că va demisiona din funcțiile de director al NIAID - o poziție pe care o deține de 38 de ani - și de consilier medical principal al Casei Albe, în decembrie.

Este o sincronizare interesantă.

Se pare că Fauci se asigură că pleacă înainte ca noii membri republicani ai Congresului să își ocupe locurile și, probabil, mizează pe faptul că va putea invoca al cincilea amendament în calitate de cetățean privat, în cazul în care republicanii vor decide să investigheze rolul său în pandemie.

Această depoziție ar putea schimba această situație, precum și să aducă protecția atât de necesară a dreptului americanilor la libera exprimare. După cum a remarcat NCLA:

"Cenzura indusă de guvern se realizează printr-o mare varietate de mecanisme, de la interdicții complete, interdicții temporare, "interdicții din umbră" (în care, adesea, nici utilizatorul și nici publicul său nu sunt notificați cu privire la suprimarea discursului), deboosting, de-platforming, de-monetizarea, restricționarea accesului la conținut, solicitarea utilizatorilor de a scoate conținutul și impunerea de etichete de avertizare care necesită un click pentru a accesa conținutul, printre altele. Aceste metode includ, de asemenea, suspendări temporare și permanente ale vorbitorilor defavorizați. Acest tip de cenzură, care lovește în inima a ceea ce Primul Amendament al Constituției SUA a fost conceput pentru a proteja - libertatea de exprimare, în special cea politică - constituie o acțiune guvernamentală ilegală. Guvernul federal decide ale cui voci și idei pot fi auzite și ale cui voci și idei trebuie reduse la tăcereMai mult, această acțiune de stat îi privează pe americani de dreptul lor de a auzi opiniile celor care sunt reduși la tăcere, un corolar al dreptului la liberă exprimare prevăzut de Primul Amendament. Politica guvernului de a constrânge companiile de social-media să cenzureze punctele de vedere ale reclamanților ar trebui să fie declarată ilegală și oprită imediat."