ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O conferință organizată la Focșani cu sprijinul Ambasadei SUA, care, oficial, avea ca temă discriminarea femeilor, și la care au participat elevi de liceu, a ajuns să dezbată cu totul altceva.
 
Într-un articol publicat de vranceamedia.ro jurnalistul Cristi Irimia arată cum subiectul anunțat al conferinței a deviat către o altă temă: teoria genului. Așa s-a ajuns ca participanții să dezbată Convenția de la Istanbul, care vrea să instituie o nouă ideologie de gen prin care se contestă sexul biologic, punând accentul pe ideea că ești ceea ce alegi să fii la un moment dat, nu ceea ce te-ai născut.
 
Grav este însă că, așa cum explică ziaristul, elevii care au luat parte la așa zisa conferință pe tema discriminării femeilor, o acțiune extra-școlară, nu au avut acorduri scrise din partea părinților, mulți încropind aceste acorduri parentale pe loc.

„Focșani, 24 februarie 2018. Sala de conferințe a hotelului Unirea. Eveniment anunțat drept conferință, în principal pe marginea discriminării femeilor. Organizatori: mai mulți elevi, cu susținerea Ambasadei SUA. Numele invitaților și al organizatorilor nu au relevanță pentru că îmi propun să vorbesc despre tema conferinței, raportat la ce s-a discutat acolo, despre modul de organizare și alte aspecte percepute în mod direct, ca jurnalist prezent la fața locului. Nu vizez PERSOANE, ci FAPTE.

De aceea, nu voi menționa (cu nume și prenume) că unele eleve organizatoare sunt fiice ale unor persoane cu influență în Vrancea și nici faptul că presiunile care s-au făcut pe plan local pentru a se ține conform legii această activitate cu elevi, în ciuda cererilor părinților, depășesc cu mult sfera locală.

Bine de știut: pentru ca o activitate extrașcolară să fie legală, este necesar acordul explicit (scris) al părinților. Asta spune legea. Adică exact ceea ce au precizat asociațiile care apără drepturile copiilor și nu numai. Ce mai spune legea: art. 29 din Constituția României: ”Părinții au dreptul constituțional să iși educe copiii potrivit propriilor convingeri” / art. 487 Cod civil: ”Părinții au îndatorirea de a se îngriji de dezvoltarea psihică a copiilor potrivit propriilor lor convingeri”.

De aici pornesc și mă voi referi, evident, și la transparență, toleranță, (ne)discriminare etc. Voi relata punctual episoade de la evenimentul de ieri, într-o sinteză care să reliefeze evenimentul în sine”.

Articolul integral poate fi citit AICI.