ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Germania își va ține cetățenii nevaccinați în lockdown în timp ce parlamentul va dezbate obligativitatea vaccinării, a anunțat astăzi Angela Merkel, care susține această decizie, potrivit Daily Mail.

Cancelarul aflat la sfârșit de mandat a declarat că persoanele care nu s-au vaccinat nu vor mai avea în curând acces în magazinele neesențiale și în toate instituțiile culturale și centrele de agrement, urmând ca doar cei care s-au vaccinat sau au fost infectați cu SARS-CoV-2 să poată intra.
 
De asemenea, Bundestag-ul va începe să dezbată cât mai curând posibil un proiect de vaccinare obligatorie, în vederea transformării acestuia în lege până în februarie anul viitor, a adăugat Merkel.
 
Germania s-ar alinia astfel cu Austria, care introduce obligativitatea vaccinării începând cu luna februarie. De asemenea, Grecia va impune vaccinarea obligatorie tuturor persoanelor cu vârsta peste 60 de ani.
 
Vorbind alături de viitorul cancelar, Olaf Scholz, care și-a exprimat, la rândul său, sprijinul pentru această măsură, ea a declarat: „Dacă aș fi în Bundestag (parlamentul federal), aș vota pentru. 
 
„Am sperat cu toții că [vaccinarea] voluntară va fi mai ușor de acceptat. [Dar] există un deficit de vaccinare care înseamnă că... sistemul de sănătate este la limita supraaglomerării.”
 
Una dintre restricțiile care se vor impune va limita la maximum 4 persoane din două gospodării numărul de nevaccinați care se vor putea întâlni în spații publice sau private.
 
În plus, cluburile de noapte vor fi închise în zonele cu rată ridicată de infectare, elevii vor fi obligați să poarte măști, iar evenimentele sportive în aer liber vor fi limitate la maximum 50% din capacitate.
 
Nu s-a specificat și când anume vor fi instituite aceste măsuri, deși Merkel a făcut referire la un „lockdown de Advent” (perioada celor patru săptămâni de dinaintea Crăciunului) în timpul conferinței sale de presă, sugerând că acestea vor fi în vigoare, pentru început, până de Crăciun.
 
Ministrul interimar al sănătății, Jens Spahn, a declarat pentru postul de televiziune ZDF că Germania are nevoie de „un lockdown, ca să spunem așa, pentru cei nevaccinați”.
 
Soțul Angelei Merkel, Joachim Sauer, a declarat la finalul lunii trecute:

„Este surprinzător că o treime din populație nu respectă dovezile științifice. Acest fapt se datorează, parțial, leneviei și comodității germanilor”, a declarat el într-un interviu acordat cotidianului italian La Repubblica, preluat marți de cotidianul german Die Welt.

„Celălalt grup (de germani nevaccinați, n.r.) este constituit din persoane care respectă o convingere personală, un fel de reacție ideologică la ceea ce ei consideră o dictatură a vaccinării”, a deplâns soțul Angelei Merkel, precizând că această stare de fapt se manifestă „pentru toate nivelurile de educație, inclusiv pentru universitari, medici și oameni de știință”.

Citiți și În Germania nu mai poți fi sănătos, decât vaccinat, vindecat sau mort. Anunțul oribil al ministrului Sănătății