ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce Guvernul Grindeanu cere o mai bună colectare de venituri pentru a atinge creșterea economică promisă, angajații ANAF își cer drepturile. 

Dacă revendicările lor nu vor fi soluționate, vor părăsi sistemul bugetar, anunță Sindicatul Național Finanțe Publice. Mai mult, angajații amenință că nu vor mai colecta venituri la bugetul de stat dacă vor fi ignorați de cei de la Guvern, transmite Antena3.ro

„Vom înceta să mai impulsionăm colectarea veniturilor la bugetul de stat, în condițiile în care nu ne sunt respectate drepturile prevăzute de lege!", amenință finanțiștii.
 
Anunțul acestei forme de protest a fost făcut de către Sindicatul Național Finanțe Publice- SindFISC, afiliat CNS Cartel Alfa.

Inspectorii ANAF solicită, între altele, deblocarea promovărilor pe post în cadrul sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor Publice, prevederea în buget a sumelor necesare acordării tichetelor de vacanță, egalizarea salariilor de bază la nivelul maxim impus de lege și luarea în considerare a solicitărilor SindFISC cu privire la legea salarizării unitare, acordarea de sporuri specifice activităților specifice.