ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru Daniel (29 de ani) și Simona Popescu (21 de ani), doi soți care locuiesc în comuna gorjeană Padeș, viața a avut de oferit ceva la care mulți doar visează: o frumoasă poveste de dragoste.

De când a văzut-o pe Simona, Daniel a știut că fata aceea micuță și sensibilă îi va fi soție. "Vreau să fiu cu ea toată viața mea, la bine și la greu. Ea a fost o fată mai necăjită, a avut o viață grea și după ce i-am aflat povestea de viață, cât de greu i-a fost cu părinții despărțiți, care nu s-au prea interesat de ea, tatăl alcoolic și așa mai departe, m-am atașat și mai mult de ea. Ne-am căsătorit. Nu am făcut nuntă mare, ceva doar cu familia mea, restrâns. Am fost și la Primărie și la biserică. După căsătorie, Simona s-a mutat la mine și a devenit fiica părinților mei. Părinții mei sunt pensionari, ei au îndrăgit-o imediat pe Simona și spun mereu despre ea că îi respectă mai mult decât noi, copiii născuți de ei!”, a povestit Daniel Popescu.

În septembrie 2014 viața lor a fost zdruncinată de evenimente pe care nu le înțelegeau. Simona s-a îmbolnăvit, iar vizitele la medici nu aduceau lămuriri. Până la urmă, au ajuns la București, la Spitalul Colentina. Aici, după investigații amănunțite, medicii au diagnosticat-o pe Simona ca suferind de Boala Wilson (afecțiune ereditară legată de o acumulare de cupru în țesuturi și organe, în special în ficat și în encefal), rară și gravă, și mai ales, nedescoperită la timp. Patru luni, Simona nu a putut merge sau mânca singură. Din cauza bolii care a avansat și care nu fusese tratată, fata a paralizat. Soțul ei i-a stat fără întrerupere la căpătâi, a hrănit-o cu seringa și mereu a încurajat-o. Nu a renunțat niciodată la speranța că soția sa se va face bine.

Medicamentele Simonei nu se găsesc ușor. Deoarece nu mai lucrează, Daniel Popescu și soția sa se descurcă greu financiar. "În principiu, medicamentele ar trebui să fie gratuite, dar nu le găsim de fiecare dată. Nu le aduc farmaciile, trebuie comandate și sunt 40 lei cutia și ia patru cutii pe lună. Se adună, căci mai ia și alte medicamente. Acestea sunt aduse din străinătate, nu sunt în depozitele din România. Acum am luat trei cutii, cu bani, ca să le am luna viitoare. Va fi Crăciunul și nu vreau să risc să nu am pastile să îi dau Simonei. Are restricții la alimente, alimentația e specifică, săracă în cupru. Eu cred că, ce nu vor putea face oamenii, va face Dumnezeu, căci Dumnezeu ne iubește și nu va lăsa un suflet curat ca al Simonei să nu se bucure de viață", spune Daniel.

Nu le-a venit să creadă când au auzit că Niculina Stoican și alți artiști atât de cunoscuți vor cânta pentru a strânge bani și a-i ajuta. Pe 10 decembrie, la un restaurant din Târgu-Jiu, va fi organizat un spectacol umanitar de muzică populară, al cărui scop va fi strângerea de bani pentru tratamentul Simonei Angela Popescu. Toți banii rezultați din vânzarea biletelor (un bilet costă 25 de lei) vor fi donați tinerei de 21 de ani. Pe scenă vor urca artiștii Niculina Stoican, Constantin Enceanu, Victorița Lăcătușu, Marian Medregoniu, Delia Barbu, Valentin Sanfira și Alina Lăcătușu, care vor cânta împreună piesele pe care le va cere publicul, melodii îndrăgite și fredonate la nunțile gorjenești și nu numai.

Donații pentru tratamentul Simonei se pot face în contul bancar deschis pe numele Popescu Angela Simona RO39RNCB 0574148415960001



Sursa: gorj-domino.ro