ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de unguri au mărșăluit duminică la Budapesta pentru a protesta împotriva inoculării COVID-19, în cadrul unui miting organizat de Mișcarea Patria Noastră, care și-a desfășurat campania cu un puternic mesaj anti-vaccin și anti-imigrație înainte de alegerile din 3 aprilie, transmit agențiile de știri.

"Vaccinurile nu ar trebui să fie obligatorii! Nu tolerăm șantajul", spunea sloganul mitingului, unde oamenii au afișat bannere pe care scria: "Sunt nevaccinat, nu sunt un criminal" și "Ajunge cu dictatura COVID".

Vedeți și Europa, împânzită de proteste PUTERNICE împotriva pașaportului de vaccinare și a restricțiilor covidiene

Guvernul orbanist al Ungariei - preamărit de naționaliștii de mucava din România, la unison cu capii UDMR - a făcut ca vaccinurile COVID-19 să fie obligatorii pentru profesori și personalul medical. Momentan.

Cu o populație de 10 milioane de persoane, Ungaria are o rată de vaccinare de puțin peste 60%, după ce Viktor Orban a pompat în populație toate vaccinurile posibile, pentru ca ulterior ungurii să constate că s-au înțepat degeaba cu Sputnik și Sinovac, neconsiderate valabile pentru „Certificatul verde” european.

Așa că au trecut la Pfizer, pentru care Orban a făcut reclamă ca „vaccin unguresc” sublinind că Katalin Kariko, cercetătoarea din spatele lui Albert Bourla, este unguroaică. Tatăl ei a fost măcelar.

Puțin peste șase milioane de maghiari au primit cel puțin două vaccinuri, iar 3,3 milioane au primit și un al treilea rapel. Acum, agentul vaccinist al lui Putin, Xi, Ursula și Bourla la un loc, recte Orban, își îndeamnă cu nesaț consângenii la a patra înțepare. Care pentru unii unguri e de fapt a șasea, dacă au tras pe venă și doze de Sputnik și Sinovac.

Experții sunt de acord că Omicron este mult mai slab decât variantele anterioare ale virusului, "dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să ne protejăm", a declarat Orban zilele trecute, făcând apel la unguri să accepte următoarea doză, indiferent de statutul lor vaccinal: Doza 4 este disponibilă pentru toată lumea!, a spus el.

Se pare că ungurilor le-a fost, totuși, de ajuns. Bineînțeles, agențiile de știri vacciniste (Patronul Reuters este și în acționar Pfizer), au transmis că au fost sub sau puțin peste 1000 de oameni și toți de extremă dreaptă. Imaginile de la protest le contrazic: