ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Formațiunea politică AUR transmite că a demarat procedura pentru suspendarea președintelui republicii, care se face vinovat de perpetuarea stării de alertă timp de 18 luni, cu suspendarea drepturilor omului în România, de încălcarea Constituției și de nerespectarea principiului separației puterilor în stat. Anunțul a fost făcut luni de cei doi copreședinți ai partidului, George Simion și Claudiu Târziu, potrivit EVZ.ro.

„Am început colectarea de semnături în rândul parlamentarilor. Ne-au promis mai multi parlamentari de la mai multe partide politice că vor semna.

Vom apela la sutele de mii de români care ne scriu pe Internet si ne roagă sa îl dam jos pe Johannis pentru că o vorba românească spune ca pestele se împute de la cap.

Au existat 2 nominalizări pentru funcția de premier. conform Constituției, pe care Klaus Iohannis a calcat-o in picioare, trebuie sa recurgem la alegeri anticipate si pentru a economisi banii si nervii românilor, odată cu alegerile anticipate trebuie sa mergem si pentru demitere.

AUR va strange semnături in fiecare localitate din tara si in diaspora. În ciuda faptului ca președintele, din păcate, controlează o parte a sistemului, vom merge pana la capăt si speram ca celelalte partide nu se vor lăsa intimidate. Invităm toți românii sa intre pe josiohannis.ro sa semneze pentru demiterea președintelui.

Trebuie spus că ne-au semnat și parlamentari de la PNL”, a declarat George Simion.

„A trădat poziția de președinte, a făcut-o să pară una de bășcălie”

La rândul său, co-președintele AUR, Claudiu Târziu, a afirmat că este nevoie de un stat puternic, nu de un „stat eșuat”, așa cum l-a definit chiar președintele care a candidat „pentru o Românie normală”. Președinte eșuat, președinte suspendat!

„Ce trebuie să înțelegem astăzi e că demersul nu e un moft, l-am avertizat când am fost la Cotroceni că, dacă va nominaliza iar un guvern fără șanse, e datoria noastră să îl demitem. E deja o datorie. Nu e o mișcare de joc politic, de marketing, e o responsabilitate pe care nu au fost în stare să și-o asume alții. D-l președinte Klaus Iohannis a încălcat de nenumărate ori Constituția în rarele ocazii în care a fost prezent în țară, pentru că, după cum știți, în mare parte din ani a fost absent. 

A trădat poziția de președinte, a făcut-o să pară una de bășcălie. A ajuns în folclorul urban cu această poziție. Căderea demnității unui președinte înseamnă căderea demnității unui stat. Noi avem nevoie de un stat puternic, nu de un stat eșuat. Luați în serios demersul nostru.

Invităm parlamentarii tuturor partidelor politice să semneze pentru ce trebuiau să facă demult: Suspendarea și apoi demiterea lui Iohannis”, a declarat Claudiu Târziu.

Niciodată nu-i prea târziu pentru a debarasa România de un dictator, pas cu pas: primul pas e suspendarea, iar al doilea pas, demiterea!

„Am început în paralel și strângerea de semnături de la români, pentru că noi vrem să facem ce spun românii, sunt singurii noștri aliați. În plus, vor înțelege și restul parlamentarilor, din celelalte partide, că nu este o toană de-a noastră.

Cuvântul puternic este: Demitere! Suspendarea este doar un pas procedural. Noi, alături de toți românii care ne susțin și care sunt din ce în ce mai mulți și mai vehemenți, dorim demiterea sa”, a mai spus Claudiu Târziu pentru EVZ.ro.