ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Obișnuita defilare a mascaților din Berzunți este acum cercetată penal, din cauza literei „Z” de pe un tractor, potrivit Ziarului de Bacău.
 
După cum a relatat și ActiveNews, la Berzunți, Bacău, s-a desfășurat parada mascaților, care a surprins ultra-realist realitățile noului an: Războiul din Ucraina, transsexuali la bară și multe coarne.
 
Pe unele dintre mașini era însă inscripționat și Z-ul rusesc, motiv pentru care parada s-a soldat cu dosar penal.

„Polițiștii băcăuani s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spațiul public și au demarat verificări în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului Nr. 31 din 2002, pentru a stabili cu exactitate situația de fapt, iar în funcție de rezultat se vor lua măsurile legale ce se impun”, anunță Poliția Bacău.

„Urmare a filmărilor apărute pe Facebook cu privire la apariția în spațiul public a unui utilaj agricol inscriptionat cu simbolul „Z” utilizat de armata rusă în invazia din Ucraina, organele de cercetare penală din cadrul Secției 3 Politie Rurală Onești, s-au sesizat din oficiu și efectuează verificări față de un bărbat din Berzunti, conform OUG 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infractiuni de genocid contra umanității și crimei de război”, se mai arată în comunicat.
 
VIDEO de la obișnuita defilare a mascaților din Berzunți: