ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


E trist că părinții care au demonstrat „împotriva corupției" cu copiii în brațe nu au ieșit să protesteze niciodată împotriva programelor școlare în urma cărora progeniturile lor abia dacă știu să scrie și să citească, nu recită Eminescu și habar n-au cine a fost Mihai Viteazul. Este doar una dintre dezamăgirile exprimate de academicianul Eugen Mihăescu în editorialul intitulat „Semănătorul de vrajbă”, publicat de cotidianul.ro.

Analizând o Românie care dă în clocot și comparând situația din țară cu ce se întâmplă peste Ocean, totul stând sub semnul scandalului, scriitorul Eugen Mihăescu constată că  „în România, tineretul vrea să dărâme guvernul unui partid ales democratic, în SUA vrea să-l împiedice să guverneze — chiar să-l extermine — pe Donald Trump, președintele ales democratic”.


„Anul 2017 abia a început și mapamondul se zgâlțâie din rărunchi. În Europa vor fi alegeri din primavera până în toamnă. Candidații la președinția Franței se războiesc în presă și în justiție. În Germania, deocamdată, se caută un contracandidat credibil, "politically correct" care să împiedice victoria partidului "populist" "Alternativa pentru Germania" (AfD), condus de Frauke Petry, în Bundestag. Orice politician pronunță cuvântul popor sau pomenește de relații bune cu Moscova este tăvălit prin fulgi sau aruncat la câini… "E populist", "vrea să ne îngrădească libertatea sexuală", "calcă în picioare tradiția ospitalității", "nu respectă drepturile refugiaților, femeilor, bărbaților, copiilor, homosexualilor, transsexualilor, animalelor…!!!". (...)


Au venit alegerile din noiembrie 2016 și, în Statele Unite, ce să vezi? E la fel! Două tabere care se înfruntă și una din ele încearcă să răstoarne rezultatul alegerilor. Împotriva lui Donald Trump s-au adunat toate forțele așa-zis "progresiste", sprijinite și de "tonomatele" media care au ajuns până acolo încât incită la asasinat (chiar pe 20 ianuarie, în ziua învestiturii, un crainic de la CNN spunea că întotdeauna mai există posibilitatea unui asasinat pentru ca "țara" să scape de un președinte indezirabil).

Oameni buni, suntem în război! Iar taberele care se înfruntă nu mai sunt așa cum ne-am obișnuit. Nu se mai luptă statele între ele, blocurile ideologice între ele. Forțele beligerante se regăsesc în interiorul statelor: se războiesc cei care vor să păstreze fibra națională cu "elitele" multinaționale ce vor instaurarea Noii Ordini Mondiale. Urmăresc siderat desfășurarea conflictului din Statele Unite. Președintele ales nu reușește să-și înscăuneze guvernul, iar funcționarii establishmentului îl sabotează pe toată linia. Presa îl atacă într-o manieră fără precedent. Totul a pornit de la sloganul "America First!", continuă Eugen Mihăescu.

Cunoscut pentru patriotismul său și una dintre puținele vocile care s-au solidarizat chiar la Belgrad cu suferința civililor sârbi bombardați de NATO, Eugen Mihăescu spune că  „PSD nu are o doctrină naționalistă. Nici nu prea știm dacă are o doctrină, dar în toamna lui 2016 a inclus în programul de guvernare câteva măsuri fiscale, economice care ar avantaja firmele românești și ar pune la plată multinaționalele. De aceea a câștigat PSD detașat alegerile. Un fel de "Romania First!". Dar eu nu cred că numai din cauza asta s-a stârnit furia "democraților" români conduși de "campionul" lor, Klaus Werner Iohannis. Nici măcar nu au așteptat să vadă dacă nu cumva promisiunile electorale vor rămâne doar în program. Nu ar fi pentru prima dată când un partid ajuns la putere nu respectă promisiunile din campanie… Altceva a pus în mișcare pianina mecanică numită Iohannis, a împins-o în stradă, în Piața Universității, acolo unde se adunaseră la ordin câțiva protestatari”.

Academicianul consideră că protestele de la București au fost precipitate de altceva, in condițiile în care „stăpânii lui Iohannis știu că, spre deosebire de Ungaria și Polonia, în România guvernanții nu fac nimic dacă nu au sprijin din exterior. Faptul că Dragnea a reușit să șadă la masă și să schimbe câteva vorbe timp de câteva minute cu Donald Trump, noul stăpân de la Casa Albă, asta a precipitat declanșarea ostilităților la București. Acest moment aparent monden a trimis semnale și în alte direcții stârnind panica printre "democrați". Atunci și-a semnat Dragnea condamnarea la moarte politică!

În paranteză: e trist că părinții care au demonstrat "împotriva corupției" cu copiii în brațe nu au ieșit să protesteze niciodată împotriva programelor școlare în urma cărora progeniturile lor abia dacă știu să scrie și să citească, nu recită Eminescu și habar n-au cine a fost Mihai Viteazul”.


Dezgustător spectacol a dat însă Pianina Mecanică în Parlament. Înainte să pornească ruloul cu muzică preînregistrată, Iohannis a rânjit, salutându-i pe "românii și româncuțele lui", care îl aplaudau cu entuziasm ca pe un bătăuș ce tocmai a tras un șut sub centură adversarului. Păcat că și-a uitat acasă "Crucea de fier". L-ar fi văzut tot românul așa cum este: un gauleiter! Cine s-ar fi gândit că România, care a devenit o monarhie modernă sub conducerea unui neamț ce gândea românește, Măria Sa Carol I, va ajunge în pragul dezmembrării sub conducerea unui alt neamț care își zice român. Noi știm însă ce li se întâmplă celor care seamănă vânt...

Din păcate, România nu a știut niciodată să profite în interes propriu de așezarea ei geografică. Întotdeauna s-a dat ba cu unii ba cu alții și întotdeauna a avut de pierdut. De data acesta însă s-ar putea să piardă tot și să treacă alți 100 de ani pentru a redeveni România, conchide academicianul, scriitorul și graficianul Eugen Mihăescu.
 
Citiți textul integral AICI.