ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE ORELE 12.00, AICI: Ambasadorul rus V. Kuzmin a găsit în sfârșit teroriștii din decembrie 1989 în persoana rătăcitului Bogdan Drăghici care s-a înfipt cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei

 

PRIMELE INFORMAȚII, AICI:

ACTUALIZARE ORELE 9.00:

A fost confirmată identitatea bărbatului care a intrat cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei din București, informează RTV: este vorba de Bogdan Drăghici, președintele Asociației TATA.

Bogdan Draghici, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dublu divorțat, a fost în trecut acuzat că și-ar fi abuzat sexual în mod repetat fiica vitregă din a doua căsătorie, în perioada în care aceasta avea 10 ani. Procesul controversat a fost declanșat de fosta soție când fiica ei devenise deja majoră. Inițial, un judecător de la Judecătoria Sector 5 a considerat că faptele de abuz sexual reclamate sunt doar suspiciuni și a considerat că „nu sunt întrunite condițiile legale pentru emiterea unui ordin de protecție”. Cu toate acestea, pe perioada procesului el a fost arestat preventiv, pe 21.08.2019, și a stat închis 13 luni la Rahova, unde a făcut și greva foamei, ulterior măsura închiderii în penitenciar fiind transformată în arest la domiciliu.

Lunea aceasta însă Draghici a fost condamnat la 15 ani și 4 luni de închisoare pentru faptele sale, viol, agresiune și rele tratamente față de un minor. Se confirmă astfel presupunerea noastră că a fost vorba de un gest sinucigaș legat mai mult de problemele sale personale cât și de personalitatea sa. Posibil că și-a dorit ca fiicele sale bune să-și aducă aminte de el ca de un erou și nu ca de un violator...

Avocat de profesie, Bogdan Drăghici a devenit cunoscut publicului din postura de președinte al Asociației TATA, un ONG care susținea drepturile taților asupra propriilor copii, în contextul proceselor de divorț. La începutul anilor 1990 a fost sindicalist la Vamă, șef de cabinet al primarului Traian Băsescu, director adjunct la Institutul Național de Administrație, secretar de stat MAI - demis de Vasile Blaga, detectiv particular, ONG-ist. Asociația sa, TATA, a cerut și a obținut reglementarea custodiei comune după divorțul părinților, în România.

Ultima sa postare de pe pagina sa de Facebook, din ziua condamnării, 4 aprilie 2022, este o amintire cu una dintre fiicele sale dintr-o vizită făcută la Kiev, în care face o pledoarie contra războiului din Ucraina.

Arhivă: Bogdan Drăghici, președintele Asociației T.A.T.A., acuzat că și-ar fi violat fiica de 10 ani. A fost arestat pentru 30 de zile. Jurnalistul Mirel Curea: „S-a dat ordin de zi să ne mutăm atenția de la Cazul Caracal?”

După părerea noastră este total neprofesionist modul în care au acționat jandarmii din dispozitivul de pază al ambasadei și faptul că nimeni nu a încercat să stingă incendiul și, poate, astfel, să-i salveze viața omului. Desigur, se pune și întrebarea: aveau cu ce?

MAI MULTE FOTO ȘI VIDEO DE LA GROAZNICUL INCIDENT MAI JOS:

ȘTIREA INIȚIALĂ DE LA ORELE 7.00:

O mașină a luat foc după ce s-a izbit violent de poarta sau gardul electrificat care înconjoară Ambasada Rusiei la București. În mașină se afla o singură persoană – un bărbat. Șoferul a murit pe loc, potrivit RTV. Incidentul s-a produs miercuri dimineață, în jurul orei 6.00.

RTV susține că „se fac verificări inclusiv pentru un posibil atentat” și este posibil ca „șoferul să fi intrat intenționat cu mașina în gard”.

Prima afirmație este puțin hazardată. Cel mai curând, este posibil să fie un sinucigaș care în felul acesta neomenesc și pierzător de suflet a vrut să atragă cuiva o ultimă atenție asupra sa.

Așteptăm lămuririle necesare din partea autorităților. Mai multe fotografii, surprinse de utilizatorul FB Tudor Bogdan Teodorescu, mai jos.

Pompierii au intervenit de urgență pentru stingerea focului. La Ambasada Rusiei au ajuns imediat și criminaliștii și jandarmii și echipaje SMURD.

Traficul rutier pe Șoșeaua Kiseleff a fost restricționat.

„În această dimineață, în jurul orei 06.00 a fost sesizat un eveniment, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit șoseaua și s-a lovit de gardul unei reprezentanțe diplomatice.

Conducătorul auto este decedat și a fost nevoie de intervenția colegilor pompieri pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism.

Au fost aplicate restricții rutiere pe șoseaua Kiseleff, pentru efectuarea cercetării la fața locului”, a transmis Poliția Capitalei.

VOM REVENI CU DETALII