ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 16 persoane, inclusiv ministrul de Interne al Ucrainei, Denis Monastirski,  și doi copii, au fost ucise miercuri, într-un accident de elicopter în apropiere de Kiev, a anunțat poliția de stat, relatează Național.

„În orașul Brovari – situat în suburbiile estice ale Kievului – un elicopter s-a prăbușit în apropierea unei grădinițe și a unei clădiri rezidențiale”, a declarat pe Telegram adjunctul șefului administrației prezidențiale, Kirilo Timoșenko, adăugând că „ambulanțe, poliție și pompieri intervin la locul accidentului”.

Printre cele 16 persoane deedate în urma accidentului, a murit și ministrul ucrainean de Interne, Denis Monastirski, primul său adjunct și un alt oficial de rang înalt.

„În momentul tragediei, copiii și angajații instituției se aflau în grădiniță”, a declarat guvernatorul regiunii, Oleksiï Kouleba, pe Telegram. 

O purtătoare de cuvânt a poliției ucrainene din regiunea Kiev, citată de televiziunea de stat Suspilné, a declarat că „un incendiu a izbucnit” în momentul accidentului.
 
VIDEO: