ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Dacă ar fi să facă abstracție de funcția pe care o am aș spune îmi doresc din tot sufletul o carantină națională.” - Andreea Moldovan, secretar de stat Ministerul Sănătății

Autoritățile comunică dezastruos pe tema carantinării Bucureștiului, care a ajuns la o incidență a cazurilor de COVID-19 de 4,6 cazuri la mia de locuitori. Sâmbătă, premierul Florin Cîțu (PNL) și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, au dat asigurări că Bucureștiul nu va fi carantinat. Duminică seară, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a precizat că nu poate fi exclusă carantinarea Bucureștiului, pentru că numărul de infectări crește foarte repede. Vineri, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că Bucureștiul nu va intra în carantină, dar că se vor înmulți controalele în weekend în mall-uri și piețe.Două zile mai târziu, duminică, a afirmat că este "foarte posibil" să se ia decizia carantinării Bucureștiului în cazul în care indicele de infectare trece de 6 cazuri la mia de locuitori, observă SPS.

ActiveNews vă propune să trecem în revistă împreună o serie de astfel de declarații aiuritoare de ieri și azi, generate posibil de o stare de demență (lipsă de rațiune, surescitare nervoasă) la care au ajuns autoritățile.

Gheorghe Piperea: Revenim în plin comunism ceaușist. La București, Arafat va pune să se execute aceleași ordine sumbre ca și la Timișoara. Ce joc face acest Vlăduț Voiculescu?

Reamintim că în noiembrie 2020, când au avut loc alegerile cu ciudatele lor rezultate, Timișoara avea o rată de infectare de peste 8 la mie, mai mare decât cea la care s-a decis carantinarea orașului. Atunci, "În noaptea "sfântă" a alegerilor, când Fritz a făcut baie de mulțime, „pandemia a fost sistată".  

Florin Cîțu, prim ministru, azi: Sunt foarte supărat că o minoritatea nu vrea să se supună. (Mediafax). UPDATE AlephNews: Florin Cîțu vrea măsuri mai dure pentru românii care nu respectă măsurile de prevenire a infecțiilor. Adică pentru „TERORIȘTI” - Nota noastră.

Vlad Voiculescu, declarație surprinzătoare redată de EvZ: „Senzatia mea este că vom ajunge la carantină în București, în câteva zile.” SENZAȚIA! „În București vor fi valabile măsurile anunțate la nivelul întregii țări. Vom circula pe baza declarației pe proprie răspundere”, a declarat ministrul Sănătății duminică seara, într-o intervenție în direct la Digi 24.

Altă DEMENȚĂ : Bucureștiul ar putea intra în carantină de weekend potrivit unui proiect al aceluiași ministru incompetent Vlad Voiculescu, redat de Antena 3. Adică în singurul moment când OAMENII POT RESPIRA AER ÎN PARCURI SĂ FIE ÎNCHIȘI ÎN CASĂ! 

Măsurile de carantină în weekend în Capitală ar presupune:  - închiderea mall-urilor; - închiderea sălilor de fitness; - circulație condiționată de declarație pe proprie răspundere; - putem circula în caz de urgență medicală; - putem circula pentru îngrijire persoane vârstnice; - putem circula pentru achiziționare alimente esențiale; - interzicerea părăsirii localității; - interzicerea circulației pe timp de noapte între orele 18.00 - 05.00.

Secretarul de stat la Sănătate Andreea Moldovan (ministreasa de facto): „O eventuală carantină în București nu trebuie privită ca o pedeapsă.” Să o luăm ca o binefacere!

Răzvan Cherecheș, unul dintre CEI 24 DE CONSILIERI ai pseudo-ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, susține că măsura de a reduce ora de restricționare a circulației de la ora 23.00 la ora 22.00 este una bună pentru că ”îi deranjează pe oameni”, transmite SPS.

”Măsura limitării mobilității oamenilor de la ora 22:00 în loc de ora 23:00 este o măsură bună. De unde știm că este o măsură bună? Pentru că îi deranjează pe oameni”, a spus Răzvan Cherecheș, la DigiFM.

Emilian Imbri: „Nu am studii științifice dar... A închide Capitala și alte orașe ar fi un lucru bun. Virusul e inteligent și ne atacă atunci când vrea el”

Medicul a mai spus că a închide Bucureștiul „ar fi un lucru bun”, transmite AlephNews. „Nu numai Capitala, ci și alte orașe”, spune el.

Sigur că a închide Capitala ar fi un lucru bun. Nu numai Capitala, ci și alte orașe, dar știți cum ar fi un lucru bun? Dacă termenul de carantină ar fi înțeles de către cei care vor încerca să îl aplice. Nu va încerca nimeni să aplice. Termenul respectiv este un termen cu o definiție foarte strictă. (…) Am spus de foarte multe ori că sunt lucruri pe care trebuie să le înțelegem și să le credem. Eu nu am studii științifice, așa cum nici ceilalți, care combat, nu au studii științifice la bază, care să poată să susțină un lucru simplu. Eu vă spun așa, ca un om bătrân, acest virus este un virus inteligent, este un virus care ne pândește, ne studiază și ne atacă atunci când vrea el, nu când vrem noi”, a declarat dr. Emilian Imbri, la B1TV.

Restricțiile din Capitală rămân în vigoare încă două săptămâni. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, ieri: „Vor fi prelungite cu 14 zile dacă nu intervin alte lucruri”.

Solistul Dan Helciug a reacționat dur după ce prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat că este „foarte posibil” să se ia decizia carantinării Capitalei, transmite SPS.

„Nimeni...chiar nimeni nu înțelege că lockdown-ul nu a funcționat și nu va funcționa ca măsură "epidemiologică" in pandalia mileniului ?

A trecut un an... degeaba?
Masca... săpunul... distanțarea și vaccinul... ne duc iar în...  Lockdown?
Când vezi că măsurile restrictive (multe dintre ele...abuzive)
te întorc după un an distopic de Covid... la pătrățica nr.1... tu continui să le aplici, fără nicio eficiență și logică?
Dacă da... înseamnă că ne merităm Regimul Sclavagist.
(Rog lobotomizații și hidrocefalii elitiști utili să nu comenteze cu eternul clișeu "lasă specialiștii să decidă" "voi nu vă pricepeți" "Nu mai sunt paturi la ATI"..etc)

Treziți-vă. E târziu”, scrie solistul pe Facebook.

Ce spune un specialist francez: „Vor exista consecințe sociale și economice pentru care medicina va fi responsabilă”

Potrivit medicului de urgență Gérald Kierzek, alte măsuri ar fi trebuit luate în avans. Izolarea va avea doar efecte dăunătoare asupra populației, consideră el. Kierzek este medic de urgență, cronicar în domeniul sănătății, director medical al Doctissimo și autor al cartii Coronavirus, cum să te protejezi?. Interviu pentru Le Figaro tradus de SmartRadio.

„Cred că domeniul medical, în general, nu își îndeplinește rolul. Medicii sperie populația, deși ei sunt cei care ar trebui să o liniștească. Amintesc două cifre. Rata deceselor este mai mică de 0,2%, iar vârsta medie a deceselor este de 85 de ani. Am cedat în fața unei psihoze, în fața ratelor de incidență si a modelelor matematice care nu reflectă sistemul imunitar uman. Medicina a învins politica cu această psihoză, în loc să ofere răspunsuri factuale și pragmatice. Panica a cuprins societatea și sunt adoptate soluții „medievale” și probabil ineficiente, cum ar fi izolarea.”

Integral la SmartRadio

Foto: AlephNews