ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Frăția Ortodoxă „Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruință” a organizat, sâmbătă, 1 februarie 2020, la ora 13:00, în fața Ambadasadei Finlandei la București, o acțiune de protest, la care au luat parte câteva zeci de persoane, în semn de solidaritate cu familia Smicală.

„Vă chemăm în fața Ambasadei Finlandei din București pentru a cere eliberarea copiilor Mihai și Maria Smicală din mainile torționarilor finlandezi!
  Să nu-i lăsăm fraților! Doamne miluiește neamul nostru românesc!”, anunța mesajul postat pe Facebook.

Este pentru a doua oară în acest an când cei de la  Frăția Ortodoxă „Sf. Mare Mucenic Gheorghe  purtătorul de Biruință” organizează o astfel de acțiune, după cea de luna trecută, din Piața Victoriei. Ca de fiecare dată, organizatorii și participanții  au cerut autorităților române să intervină urgent pentru eliberarea copiilor Cameliei Smicală din centrele sociale unde  sunt ținuți împotriva voinței lor.

De asemenea, Episcopul Macarie Drăgoi împreună cu un sobor de preoți și diaconi, alături de credincioși, cheamă miercuri, 5 februarie 2020, începând cu ora 18.30, în Paraclisul Centrului Episcopal din Stockholm, la o seară de rugăciune pentru Camelia Smicală și pentru copiii săi, săvârșind Slujba Acatistului Maicii Domnului „Bucuria tuturor celor necăjiți”. 

După slujbă, medicul român Camelia-Mihaela Smicală, prezentă la slujbă, va purta un dialog cu cei prezenți.

Medicul Camelia Smicală anunța luna trecută că Maria și Mihai, fugari de aproape o lună și jumătate din centrele finlandeze, au fost prinși și internați la Psihiatrie.