ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bucureştiul îi va primi azi, de la ora 14.00, în Piaţa Universităţii, pe miile de basarabeni care au călătorit pe jos, în Republica Moldova, de la Chişinău până la Ungheni,  în Marşul lui Ştefan cel Mare, o acţiune menită să atargă atenţia asupra necesităţii unirii celor două state româneşti.

Astfel, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 cheamă bucureştenii în Piaţa Universităţii, pentru întâmpinarea basarabenilor.
 
Din acel loc se va porni un marş până la Palatul Cotroceni, unde va fi transmis un mesaj preşedintelui României, Klaus Iohannis, pentru a se întreprinde toate eforturile care să ducă la unirea Republicii Moldova cu România. Un mesaj asemănător a fost deja transmis, încă din 5 iulie, şi autorităţilor de la Chişinău, cu ocazia Marii Adunări Naţionale.
 
În următoarele zile vor străbate România pentru a face cunoscut mesajul lor şi pentru a convinge cât mai mulţi români să li se alăture. Un imens steag tricolor de 300 metri a unit simbolic, în urmă cu o lună, Republica Moldova cu România la podul de peste Prut de la Sculeni, în amintirea podurilor de flori din anii '90.