ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația  ActiveWatch, condusă de Mircea Toma, a încălcat dreptul la viață privată și dreptul la protecția datelor personale. Așa a decis Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), care astfel i-a dat dreptate bloggerului civic Dan Tanasă.
 
Tanasă reclamase ActiveWatch că a încălcat legea, publicând, fără acordul lui, datele cu caracter personal ale sale, pe blogul organizației.

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a sancționat contravențional organizația ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei pentru încălcarea dreptului la viață privată și a dreptului la protecția datelor personale, potrivit Legii nr. 677/2001, scrie Dan Tanasă pe blogul său, precizând că sanțiunea ANSPDCP vine în urma unei sesizări făcute de el.

”În luna luna februarie anul curent am sesizat, potrivit procedurii legale prevăzute de Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, organizația ActiveWatch – Agenția de Monitorizare a Presei, condusă de Mircea Toma, cu privire la faptul că într-un articol semnat de un anume Adrian Szelmenczi, membru al acestei organizații, postat pe blogul organizației încă din luna august 2014, au fost date publicității fără acordul meu datele mele cu caracter personal (articolul în cauză aici)”, scrie Dan Tanasa.

”Cu alte cuvinte, o organizație care se declară ca fiind apărătoare a drepturilor omului a fost sancționată contravențional tocmai pentru încălcarea drepturilor omului, dreptul la viața privată și dreptul la protecția datelor personale fiind drepturi fundamentale garantate chiar de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.
Mircea Toma, președintele ActiveWatch, a refuzat însă să-mi comunice modalitatea în care a intrat în posesia datelor mele cu caracter personal precum și să-și ceară scuze pentru nedreptatea pe care mi-a provocat-o”, sublinază Tanasă.