ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Activiștii LGBT din Asociația MozaiQ s-au întâlnit cu reprezentanții PPE după congresul de la București, potrivit paginii de Telegram Wallachian Gazette.  

Aceștia fac presiuni asupra blocului pentru a-i forța pe membrii români de la PNL și PMP să adopte o poziție favorabilă față de „căsătoriile” gay.

Cu săptămâni în urmă, un membru PPE, Kyriakos Mitsotakis, și partidul său așa-zis conservator Noua Democrație, au legalizat „căsătoriile” homosexuale în Grecia. Deși majoritatea parlamentarilor din Noua Democrație din Parlamentul Greciei au votat împotriva proiectului de lege, Mitsotakis l-a susținut în continuare ca fiind un „succes pentru drepturile omului”.

De asemenea, organizația homosexualistă MozaiQ a anunțat că ieri, „în marja Congresului Partidului Popular European de la București, activiști LGBT de la mozaiqlgbt și acceptromania s-au întâlnit cu aripa LGBT a PPE pentru a discuta despre situația drepturilor LGBT în România și poziționările PNL față de comunitate.

Alte subiecte discutate au fost sprijinul PPE pentru drepturi LGBT în țări ca Grecia sau Germania, implementarea deciziilor CEDO și CJUE, recunoașterea legală a cuplurilor gay, includerea în Manifestul electoral al PPE a tematicilor LGBT, alegerile europarlamentare din luna iunie și configurația viitorului Parlament European, precum și Conferința ILGA Europe care va avea loc la București în toamna acestui an.” - a scris aceasta. FOTO: