ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul Dragoș Bucur a revenit miercuri cu o postare explicativă, după ce cu o seară înainte provocase explozii de admirație sau indignare pe Facebook anunțând că nu se vaccinează și nici nu poartă mască. El a vrut să clarifice lucrurile după înjurăturile și încurajările pe care le-a primit la prima postare, explicând că s-a săturat de teama și rușinea care duc la autocenzură pe subiecte sensibile și că, indiferent de care parte ne poziționăm, ar trebui să ne facem griji pentru libertatea de a ne exprima opiniile. ACTIVENEWS îl felicită pentru atitudine!

„Buna seara.

Este prima oara cand sunt injurat la o scara atat de mare si sunt dator sa raspund atat injuraturilor cat si incurajarilor.

Cativa prieteni m-au sunat sa ma intrebe de ce nu tac, de ce a trebuit sa spun ce gandesc. Ei bine, aceasta intrebare este raspunsul la ea insasi. Am spus ce gandesc pentru ca oamenii au ajuns (iar) sa aleaga varianta in care tac si pastreaza pentru ei si familiile lor ceea ce cred, de teama ca nu cumva sa fie linsati public si ostracizati si sa nu isi piarda locurile de munca, prietenii, relatiile si sursele de venit. Acesta este un rezultat bine cunoscut obtinut cu mijloace noi.

Mi-a fost teama de reactia pe care impartasirea parerilor mele ar putea sa o nasca, apoi mi-a fost rusine de aceasta teama si de gandul meschin ca "E mai bine tac decat sa spun ce cred”. Cum de obicei aleg sa fac exact lucrurile de care imi e  cel mai frica, asta am facut si acum.

Celor ce aleg sa injure si sa atace ii sfatuiesc sa se gandeasca la faptul ca in curand s-ar putea sa fie ei cei care nu vor mai avea libertatea de a exprima (sau chiar ataca) nici o idee sau o parere. Cred ca ne apropiem de acel moment si nu vreau sa particip la crearea lui. 

Nu susțin că decizia de a nu mă vaccina este cea corectă, dar susțin și apăr libertatea de a lua singur această decizie. Nu încurajez pe nimeni să nu poarte mască, dar nu sunt de acord cu această ordonanță militară și consider că trăiesc într-o societate în care încă am voie să nu fiu de acord cu guvernul și cu deciziile lui și să îmi exprim public acest dezacord.

Stiu sigur ca mai sunt oameni care gandesc ca mine, dar fie le este teama sa se exprime public, fie prefera sa stea departe de online.

Sunt un om cu familie, sunt artist, cred in Dumnezeu si in libertatea de expresie, sunt sustinator al luptei impotriva discrimarii si astea sunt valorile dupa care ma ghidez in viata.

PS-acum imi e teama sa citesc toate comentariile de la postarea precedenta, dar trec eu si peste teama asta!
Dragos”, a scris actorul pe contul său Facebook.
 
Până la ora publicării acestui articol, postarea lui Dragoș Bucur înregistrase peste 10.000 de reacții, peste 1000 de distribuiri și peste 2100 de comentarii.
 
Vom reveni cu un comentariu pe tema linșajului la care este supus actorul al cărui drept la libera exprimare este călcat cu bocancii religiei covid de turnători, țoape, agenți ai sistemului și idioți.