ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul Dragoș Bucur a provocat viralul zilei după ce a anunțat pe facebook că nu poartă mască și nu se vaccinează. Actorul din ”Marfa și banii”, regizat de Cristi Puiu,  și, mai recent, ”Câini”, a postat următorul mesaj: „În cazul în care nu aveați pe cine să înjurați: nu mă vaccinez și nu port mască”. 

Anunțul său a provocat un val de comentarii pro și contra ale internauților. Cum era de așteptat, închinătorii la zeul Covid au pornit asaltul, comparându-l cu Olivia Steer sau cu actorul Bogdan Stanoevici. Un „om de bine” din epoca covid a sugerat că Dragoș Bucur ar putea avea soarta lui Bogdan Stanoevici. Au existat și câțiva care au aplaudat curajul actorului, care, cu siguranță, va deveni acum ținta hienelor din presă, dornice de sânge proaspăt „negaționist”. 
 
 Roberta Șerban a fost printre puținele voci care au sărit în apărarea actorului:

„Dragos spune că exact așa cum se afișeaza un om care se vaccinează, în democrație are dreptul să se afișeze un om care nu se vaccinează.
Alegerea este individuală. Expunerea ei, liberă.
În numele numelui lui, Dragoș testează existența dreptului la liberă exprimare. 
Știe ce face”.

Dragoș Bucur a mai trecut printr-o experiență similară în toamna anului trecut, când a publicat fotografii, în timpul unei călătorii în Suedia, despre care spunea că este „o țară încă normală”. 
 
 
„Era bine sa fi purtat și mască, în drum spre Suedia, în avion. Și s-o fi purtat corespunzător, nu sub barbă sau sub nas atunci când v-au atras atenția însoțitoarele de bord. În afară de asta, vacanță plăcută!”, a scris unul dintre internauți. Dragoș Bucur i-a replicat: „Ma puteți reclama oricând la miliție!”.
 
 
 
Actorul  a publicat apoi o filmare în care nimeni nu pare să poarte mască, deși este destul de aglomerat. Cu următorul mesaj: „Lipsă de respect, inconștiență și iresponsabilitate. Suedia 2020! Later edit-eram ironic, îmi place ce văd și mi se pare normal”.