ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, s-a plâns în cadrul unei conferințe despre „știrile false” cum s-a confruntat în timpul pandemiei cu „valuri de fake news” și „lucruri amuțitoare prin gradul lor de necredibilitate” pe care a trebuit „să le combată”.

„Și cu toate acestea am constatat că foarte mulți dintre oameni au crezut în ele. Un exemplu: vaccinurile anti-covid au fost fabricate sau au la bază și chiar conțin particule extrase din fetuși umani avortați. Deja avem două minciuni grave în această știre. (...) E unul dintre fake-news-urile care a demobilizat o mare parte din societatea așa-zis creștină”, a spus ciudatul personaj din Dealul Patriarhiei.

Unul dintre colaboratorii benevoli importanți ai ActiveNews, doamna Gizela Bodor, a tradus și subtitrat pentru cititorii noștri două înregistrări video despre dezvoltarea vaccinurilor din embrioni umani, în general, și, în special, în cazul serului Pfizer, ales de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei pentru injectarea sa personală, prezentăm o mărturie din interior a unei experte Pfizer care ulterior a fost eliminată și persecutată, caz la care ne-am mai referit în trecut.

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri

Sunt Theresa Deisher. Sunt om de știință, președinta și fondatoarea Institului farmacologic ''Alegerea corectă''.

Ce conține un vaccin? Un vaccin conține un virus. Virusul este un lanț lung de acizi nucleici iar acizii nucleici sunt cei din care sunt alcătuiți ADN-ul și ARN-ul nostru. Lanțul este prea lung pentru a fi creat într-o eprubetă așa încât noi mimăm modalitatea naturii de a dezvolta sau crește viruși prin infectarea unor celule.

Este adevărat că există în vaccinuri celule de la fetuși avortați?

Ceea ce există în produsul final atunci când folosim celule care au fost produse plecând de la un fetus avortat, sunt fragmente de ADN fetal și resturi celulare în cantități semnificative.

Care vaccinuri conțin linii de celule fetale?           

- ROR: împotriva rujeolei, oreionului, rubeolei

- Vaccinul antivaricelă

- Zostavax: împotriva Zonei Zoster, de la Merck

- Vaccinurile împotriva hepatitei A

- Vaccinul antipolio

- Unul dintre vaccinurile antirabice      

Cum obțin oamenii de știință țesuturile fetale?

Există companii de recoltare care lucrează efectiv cot la cot cu clinicile de avort și de obicei chiar în clădirea (clinicii). Ceea ce se întâmplă de fapt cu inima este că intră în contracție și atunci când se întâmplă astfel, nu poți obține materialul folositor din ea. Nu poți obține celule care vor trăi și vor lucra așa încât țesutul nu ar fi de niciun folos. Trebuie întâi să fie spălat și pus într-o soluție care să oprească inima în două minute. Bebelușul trebuie să fie născut viu altfel nu va putea fi recoltată rapid inima și introdusă în soluția de blocare în care va fi conservată în vederea prelucrării.       

Fetușii sunt în viață după extracție?

Dacă fetusul este născut intact, cu siguranță că moare când îi este scoasă inima. Nu i se administrează niciun anestezic.

Nu aș face niciodată așa ceva nici măcar unui șoarece sau șobolan. Nu aș fi surprinsă dacă am putea afla în viitorul nu prea îndepărtat că avorturile sunt întârziate din ce în ce mai mult pentru ca oamenii de știință și companiile de recoltare să poată să obțină țesuturi mai bine dezvoltate.

Sunt încă folosiți fetușii pentru fabricarea vaccinurilor?

Mulți susțin că această practică a fost stopată în anii 70. Nu este (doar) o tehnică veche. Unele dintre liniile celulare care sunt folosite pentru fabricarea vaccinurilor au fost produse în anii 70. Au început să nu mai funcționeze așa încât a fost nevoie să fie produse linii celulare noi, pentru a le înlocui(pe cele vechi). Zilnic, bebelușii avortați sunt recoltați și prelucrați în scopul cercetării biomedicale iar această practică merge mai departe pentru că închidem ochii în fața (subiectului) etica vaccinurilor și când procedăm astfel față de oamenii care nu împărtășesc opinia noastră din punct de vedere moral, (consimțim să) nu existe nicio diferență între un avort efectuat în anii 1970 și un avort efectuat ieri.

Este periculoasă folosirea celulelor fetale umane în vaccinuri?

Știm cu certitudine că nivelul de ADN din aceste vaccinuri ajunge în fluxul sangvin al copiilor noștri într-o concentrație care este uneori de 100 de ori mai mare decât nivelul de ADN fetal despre care s-a demonstrate că activează masiv răspunsul imun, cauzând o eliberare generalizată de citokine. Citokinele sunt toxine iar noi administrăm copiilor noștri concentrații de 10 până la 100 de ori mai mari. Știm cu certitudine că receptorii 9 toll like vor fi activați. Companiile farmaceutice nu măsoară niciodată eliberarea de cytokine și nu măsoară niciodată răspunsul acut autoimun.

Există o modalitate mai bună pentru obținerea de linii celulare pentru vaccinuri?

Cu siguranță. Există alternative, linii celulare alternative pe care le putem folosi pentru producerea vaccinurilor. Putem folosi animale și modele animale care sunt de fapt chiar mai bune deoarece animalele adulte sunt similare cu oamenii și dacă alegi animalul potrivit și faci un model corect, atunci folosirea materialului fetal devine…

Ce pot părinții să facă pentru a fi mai bine informați despre riscurile vaccinării copiilor lor?

Lecturând prospectul vei afla despre efectele secundare cunoscute care pot apărea la copilul tău normal și sănătos. Fă o evaluare a riscului. Există pentru copilul tău riscul de a face aceasta boală? Dacă ar contacta boala, care ar fi consecințele contactării bolii? E chiar așa de rău sau poate fi tratată medical cu success așa încât copilul meu să fie bine? Cum ar trebui să discute părinții acest subiect cu pediatrii? I-aș încuraja pe toți părinții să-și întrebe medical cum este afectată imunitatea de către vaccin, și dacă doctorul tău nu discută cu tine despre receptorii toll like, atunci doctorul tău fie nu știe nimic despre imunitate, virusologie sau vaccinologie, fie nu îți spune adevărul. Atunci ar trebui să mergi la un doctor care știe despre ce vorbește și îți spune adevărul.

Celulele Fetale și Vaccinul Pfizer

Interviu realizat de James O'Keefe cu Melissa Strickler, auditor de calitate a producției Pfizer

    -De ce ai hotărât să vii la Project Veritas?
    -Am simțit că este ceea ce trebuie să fac. Am simțit că nu am la cine altcineva să mă duc atunci când propria mea companie nu a fost corectă față de mine. Nu am știut la cine să mă duc.
    -Acesta este ecusonul tău. Ești angajată la Pfizer?
    -Da.
    -Unde lucrezi mai exact?
    -Lucrez la Centrul McPherson Kansas Plant. Este unul dintre cele mai mari centre operaționale Pfizer. Noi producem cele mai multe componente. Lucrăm zilnic cu produsele. Întregul proces de la umplere la împachetare este supravegheat calitativ așa încât noi supraveghem totul.
    -De cât timp lucrezi aici?
    -De 10 ani dar la supravegherea calității, de 5 ani.
    -Spune-ne despre ce anume ai văzut și care te-a îngrijorat.
    -Accidental, sincer, făceam o căutare pe Google pe un computer al centrului și probabil că am apăsat din greșeală butonul din pagina principală și am căutat în baza noastră de date. Am văzut un raport cu ceea ce căutam, am dat click pe el și apoi mi-am dat seama că erau documente interne din baza noastră internă de date Pfizer.
    -În această bază de date ai dat peste un șir de e-mailuri în care se discuta despre celulele fetale și vaccinul covid. Povestește-ne despre asta.
    -Ce m-a îngrijorat pe mine era că ei voiau să ascundă, nu voiau să iasă la lumină informațiile conform cărora foloseau celule HEK pentru efectuarea studiului. Sunt atât de înșelători în e-mailurile lor. Este aproape ca....,sunt prezente în produsul final vaccinal. Sunt foarte înșelători și sunt atenți la cuvintele folosite.  Acest lucru m-a determinat să nu am încredere în ei.
    Vanessa Gelman care lucrează în Washington DC ca director senior de cercetare la nivel mondial. Advait discută cu Vanessa și spune: ''-Întrebarea a apărut ca o solicitare către grupul nostru medical de informare. Au întrebat, citez, ''dacă Pfizer folosește linii celulare de la fetuși avortați atunci când efectuează teste.’’ S-a întâmplat după ce am confirmat deja clienților că nu este folosită nicio linie celulară de la fetuși avortați.''                                                                                                                             
    Vanessa a scris în 4 februarie anul acesta: -''Mulțumesc foarte mult. Pentru cine sunt aceste informații? Am încercat cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale așa că am dori să ne axăm pe prima parte, dacă este posibil. Recent am răspuns astfel întrebărilor primite de la Consiliul director prin intermediul e-mailurilor către Mikael Dolsten. Ne-am străduit din greu să nu facem cunoscut paragraful în galben decât dacă este absolut necesar și esențial pentru activitate.’’    
   - Fraza acceptată și care ne este permis să o folosim este:
    ''Liniile celulare fetale derivate nu sunt folosite pentru producerea vaccinurilor aflate în studiu, care conțin componente sintetice și enzimatice.''
    Dar apoi ei doresc să omiți fraza accentuată(colorată în galben): ''Una sau mai multe linii celulare cu origini care pot fi identificate ca provenind din țesuturi umane fetale, au fost folosite în testele de laborator asociate cu programul de fabricare a vaccinurilor.''
    -Este destul de....,încearcă să ascundă față de public?
    -Nu vor să stârnească agitație. Nu vor să aibă de-a face cu oameni care sunt supărați pentru că bănuiesc că oamenii ar putea să folosească scutirea religioasă și ei nu vor asta. Cred că vor ca nimeni să nu aibă nicio scuză pentru a nu primi (vaccinul).
    -Au folosit celule de la fetuși avortați.
    -Da.
    -Și nu vor ca publicul să știe.
    -Da.
    -Este zguduitor pentru societate pentru că așa cum ai spus,.....scutirea religioasă.
    -Și cei de la Pfizer au negat necesitatea scutirii religioase.
    -Aceste (e-mailuri) ar putea schimba situația pentru că  oamenii au opinii din punct de vedere religios. Cu siguranță că situația se schimbă, nu-i așa?
    -Da.
    -Sunt oameni influenți din companii foarte puternice.
    -Ascund informații care ar trebui cunocute de oameni și la care aceștia ar putea consimți sau nu.
    - Acesta este Philip Dormitzer, vicepreședinte și șeful biroului științific: ''Contactați-o pe Vanessa Gelman(de pe grupul nostru de comunicare). Avem un răspuns autorizat la aceasta întrebare(întrebarea despre țesuturile fetale), pe care probabil că Vanessa vi-l va putea furniza. Celulele HEK293T...''   Ce înseamnă acest HEK?
    -Celule umane renale embrionare din experimental 293.
    -Pe de altă parte: ''Comisia doctrinară de la Vatican a confirmat că este permisă vaccinarea pentru credincioșii pro viață.''
    -De fapt, el spune: De ce nu spunem pur și simplu ? Vaticanul a spus deja că nu au nicio o scuză să nu-l primească dacă (aceste celule) sunt prezente. Ca șI cum ar fi spus: ''De ce nu suntem și noi cinstiți, așa după cum am citit și eu?’’
    -Care este diferența dintre acest răspuns autorizat: ''celule HEK folosite pentru testul IVE provin din fetuși avortați'', și celălalt pe care încearcă să-l ascundă?
    -E ca și cum ar scrie un scenariu. Se țin de un scenariu: ''Acesta este aprobat, aceasta exprimare este aprobată, pe acesta trebuie să o folosim.'', mai degrabă decât să spună clar și ușor de înțeles pentru ca oamenii să înțeleagă și ia o decizie informată.
   - Ne-ai prezentat e-mailuri ale vicepreședintelui Pfizer, directorul senior al biroului central de cercetare, despre cum să răspunzi într-un anumit fel pentru că ''nu am vrea să spunem oamenilor că provin din țesuturi fetale umane.’’ ‘’Ne-am străduit din greu să nu menționăm că una sau mai multe linii celulare provin din țesuturi fetale umane.''
    De la Venessa Gelman către vicepreședintele Pfizer: ''Mulți oameni solicită informații medicale. Prefer, dacă este posibil, să răspundem cu ceea ce am spus în mod repetat. Nu ne-ar plăcea să avem nici o inconsecvență pe acest subiect, mai ales în ceea ce privește informațiile furnizate factorilor de decizie politică și mass-mediei.''
    Ceea ce am înțeles eu de aici este că: ''Am făcut deja o declarație, trebuie să fim consecvenți. Nu putem să spunem altceva pentru că ne va pune într-o lumină proastă.''
    -Aceasta este cercetătorul principal din Massachusettes. Despre ce este vorba aici?
    -Se asigură: ''Doar ca sa-mi fie clar: Ați vrea să reiau informațiile medicale din textul de mai jos scris cu roșu, incluzând și secțiunea evidențiată (cu galben)? Mulțumesc.''
    Și apoi i se răspunde cu:
    -''Nu, aș prefera să nu folosim textul scris cu galben.''
    -Nu fiți chiar atât de sinceri, doar parțial sinceri.
    -Vanessa Gelman trimite această notă spunând... ,chiar nu vrea să știm că folosesc linii celulare din țesuturi fetale umane.
    ''Am mai primit o întrebare similară de la Laura P...'' deci există mulți directori din Pfizer care o întreabă pe Vanessa Gelman.
    -Pur și simplu nu sunt sinceri cu noi.
    -A spus ceva Vanessa în legătură cu o campanie facebook?
    -''Am înțeles foarte bine dar vreau să fiu sigură că răspundem unei cereri legitime și nu unei solicitări care ar putea declanșa o campanie pe facebook despre acest subiect și căreia ar trebui până la urmă să-i facem față.'' Cred că nu vor ca oamenii să înțeleagă.
     - Se tem ca oamenii să înțeleagă ce se întâmplă.
     -Da.
    -Acest mesaj este interesant pentru că ne arată că până la urmă se tem ca oamenii și media social să afle. Pare că de asta se tem cel mai tare.
    -Da. Vor ca oamenii să primească vaccinurile lor.
    -Corect. Este interesant că și facebook cenzurează orice este în dezacord cu acest vaccin.
    -Și verificabil. Când eram angajată și emiteam o părere, aceasta era verificată.
    -Chiar și acest interviu este posibil să fie cenzurat sau interzis. Probabil că vor eticheta aceste capturi de ecran cu vicepreședintele și cu directorii științifici de la Pfizer precum și comentariile tale, drept informații false. Care este răspunsul tău către ei?
    -Am lucrat acolo 10 ani, am fost instruită acolo. În nici un caz, cunosc procesul, îmi iubesc munca, îmi cunosc meseria.
    -Acesta este un mesaj de la Vanessa Gelman văzut de către toți acești directori executive. La ce ne uităm aici?
    Le-a transmis: ''Vă mulțumesc foarte mult tuturor pentru că ne țineți la curent. Din perspectiva Biroului de comunicare, dorim să evităm folosirea informațiilor cu privire la prezența liniile celulare. După cum știm cu toții, facem precizări despre acest vaccin pe multiple canale și soluționăm problemele care apar. În acest mediu fierbinte al supravegherii intense a fiecărui detaliu despre vaccinul nostru, am dori să evităm crearea unei oportunități pentru ridicarea unei probleme. Suntem de părere că riscul de a comunica aceste lucruri în aceste momente depășește orice beneficiu potențial pe care l-am putea observa, mai ales în raport cu membrii publicului general care ar putea prelua aceste informații și le-ar putea folosi într-un mod pe care noi nu l-am dori. Nu am primit nicio întrebare de la cei care stabilesc politicile și nici de la media, despre acest subiect, în ultimele câteva săptămâni. Așa încât dorim să evităm ridicarea acestei probleme, dacă este posibil.''
    -Wow...! '' Suntem de părere că riscul de a comunica aceste lucruri chiar acum depășește orice potențial beneficiu pe care l-am putea obține.’’ Au pariat pe moneda americană.
    Aceasta este decizia finală a lui Phill Dormitzer: ''Declarația a fost verificată pe larg.. Toate cele bune.’’ Phill Dormitzer, vicepreședinte.
    -A fost o problemă cu FDA și cu ferestrele acoperite?
    -Ultima mea zi acolo....,după toate acestea am luat o pauză la serviciu pentru recuperare psihologică deoarece eram afectată și traumatizată de multe lucruri despre care am înțeles că se vor desfășura la fel în continuare. M-au supărat și m-au șocat. Nu-mi venea să cred că blochează ferestrele în camera de producție.
    -De ce ar vrea să facă asta?
    -Și eu mă întrebam același lucru mai ales pentru că sunt camere în care nu este nevoie de așa ceva.
Nouă ni se spune: ''Ai grijă să poți fii văzut permanent din motive de securitate'', știi? Când am văzut că blochează ferestrele camerelor șefilor de grup și în camerele de umplere neocupate, mi s-a părut ciudat așa încât am ridicat problema față de cineva din AQ, adică de la departamentul de control al calității asepsiei. Am întrebat: ''Știi de ce blochează ferestrele în camerele de producție?'' Mi-a răspuns: ''Vine FDA-ul!''
    -Am un prieten care spune: ''Nu știu de ce dar toată lumea politizează știința.'' Oamenii au păreri diferite despre acest subiect. Ce le spui oamenilor care sunt pro-vaccin, care nu sunt în industria farmaceutică. Sunt oameni obișnuiți, în orașul New York și care cred că: ''Trebuie să primești acest vaccin. Nu-l mai transforma într-o chestiune politică.’’
    -Nu ar trebui să fie politică, dar o transformă în politică. Media și guvernul o transformă în ceva politic dar aici nu este vorba despre republicani, democrați, liberali sau conservatori. Este despre consimțământul informat pentru injectarea a ceva în propriul corp, provenind de la o companie care îl numește vaccin experimental. Este despre situația în care observi că se face ceva despre care nu crezi că este corect și despre demascarea acelui fapt.
    -Nu știu dacă a mai făcut cineva așa ceva până acum. Nu prea văd raportări de investigații în BigPharma, cu siguranță nu e-mailuri de la directori. Te temi să fii în continuare angajată a Pfizer, fiind și avertizor de integritate ?
    -Da. Sunt puțin anxioasă și tulburată în legătură cu ce anume vor crede și vor face. Am fost cu adevărat traumatizată și afectată de lucrurile pe care le-am văzut și a trebuit să plec de acolo. Dar nu am vrut să demisionez pentru că nu am știut ce să fac. Nu am știut ce să fac așa că am luat o pauză pentru ca să-mi adun gândurile și într-un anume fel, să-mi treacă starea produsă de aceste informații.
    -Ai luat o mică pauză dar mișcarea extraordinară de a deveni avertizorul de securitate din companie și de a publica e-mailuri ale vicepreședintelui este un cu totul alt pas. Îți este teamă să procedezi astfel?
    -Puțin, dar am credința că voi fi protejată indiferent de rezultatul obținut. Sunt împăcată. Sunt puțin îngrijorată față de ce vor face sau vor spune dar trebuie să fie văzute de către oameni pentru că încearcă să le facă asta copiilor. Dacă ei sunt înșelători în această problemă, eu nu pot să tac în timp ce ei încearcă să ajungă la bebelușii care nu pot vorbi.
    -Care crezi că va fi reacția la așa ceva?
    -Mă rog ca această situație să ne unească, așa încât să ne uităm și să ne întrebăm: ''Ce fac? Ce cred ei că pot să ne facă? De ce cred ei că pot doar să ne spună și să ne determine să primim ceva despre care nici măcar ei nu sunt sinceri. Ce fac și ce este în vaccin?
    -Soțul tău este și el cu noi. Nu-i voi spune numele dar ce părere are despre ceea ce faci?
    -Când am început să obser câte ceva, i-am spus și lui și el mi-a răspuns: ‘’Știi, nu te îngrijora, sunt sigur că nu este nicio problemă și noi…’’
    Lucrez într-o companie farmaceutică. Nu sunt un anti-vaxer. Cred în cercetare, în știință și în lucruri de felul acesta așa încât așteptam, așteptam să primesc vaccinul pentru a observa rezultatul științific, pentru a vedea cum funcționează. Odată ce i-am arătat ce am descoperit, odată ce i-am spus ce am aflat, am primit numai iubire și sprijin.
    -De ce nu ai mers la The New York Times sau la Washington Post al cărui slogan este : ''Democrația piere în negura neinformării''? Pare că fac o trebă cinstită. Și de asemenea de ce nu ai mers la Congres cu acestă informație?
    -Am discutat cu avocați, am discutat cu oamenii și am fost sfătuită să am încredere în Project Veritas și să merg alături de voi, de către avocați.
    -Chiar așa?
    -Da. Avocații denunțătorilor mi-au spus că anumite lucruri este mai bine să apară în presă decât pe altă cale. Cred că informațiile trebuie să apară aici pentru ca oamenii să înțeleagă că sunt înșelați.
    -Avocații ți-au spus să vii la Veritas?
    -Da.
    -Denunțătorii ți-au spus să vii la Veritas?
    -Da. Mi-au spus că dacă apelez la avocați, pot să treacă trei ani, trei ani și jumătate până să iasă la suprafață acest caz. Cineva din Departamentul de Justiție mi-a spus aceste lucruri.
    -Cineva din Departamentul de Justiție ți-a spus aceste lucruri?
    -Da.
    -Din administrația Biden?
    -A lucrat acolo 17 ani, nu mai este acum acolo dar a lucrat  timp de 17 ani și m-a sfătuit să vin la voi pentru că poate să dureze ani de zile iar ei vor să ajungă cât mai repede la copii așa încât timpul ar fi prea scurt.
    - Mai este ceva ce ai vrea să ne spui, să declari public? Vor fi milioane de oameni care vor viziona acest material.
    -Da. Aș vrea să mă adresez către Pfizer: Sunteți neclintiți în privința onestității și asigurării că lucrurile sunt bine făcute și că totul este mereu dublu verificat. Dar eu sunt o singură persoană, una dintre mulții voștri angajați care au dorința de a lupta pentru a dezvălui lumii ce se întâmplă. Tot ce vrem este să fiți transparenți și cinstiți cu noi și să faceți ceea ce este corect.

Project Veritas / Indemn la Veghere / ActiveNews