ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația președintelui Joe Biden plănuiește administrarea pe scară largă a serurilor Covid în rândul copiilor cu vârsta mai mare de 5 ani, potrivit unui anunț făcut de autoritățile americane, informează The Epoch Times.

Administrația a obținut suficiente doze de vaccin Pfizer-BioNTech pentru a vaccina toți cei 28 de milioane de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani din SUA și este pregătită să expedieze dozele în toată țara, „pentru a sprijini eforturile de vaccinare”, a transmis Casa Albă.

Dozele de vaccin vor fi puse la dispoziția pacienților în cabinete medicale, farmacii și școli, printre altele. Asociația Spitalului de Copii (The Children’s Hospital Association) a agreat să înființeze centre în peste 100 de sisteme spitalicești pentru copii.

„În ultimele săptămâni, am lucrat îndeaproape cu guvernatorii, pediatrii, farmaciile, centrele de sănătate comunitare, centrele de sănătate rurale și alți furnizori de vaccinuri pentru a ne pregăti pentru acest moment. Împreună, finalizăm planificarea operațională pentru a ne asigura că vaccinurile pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani sunt disponibile, ușor accesibile și la îndemână”, a declarat Jeffrey Zients, coordonatorul echipei de gestionare a reacției la pandemie de la Casa Albă, în cadrul unei conferințe de presă virtuale.

Aceste pregătiri au loc în ciuda faptului că nici Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA), nici Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) nu au decis vaccinarea copiilor atât de mici, fapt ce atrage după sine riscul unei repetări a situației declanșate de un anunț anterior al administrației cu privire la rapelurile de „vaccin” Covid.

În august, înalți reprezentanți ai Administrației Biden au declarat că, la 20 septembrie, au decis că toată lumea ar trebui să facă o doză de rapel, indiferent de vârstă sau de afecțiunile subiacente. Dar FDA a sfârșit prin a autoriza doar rapelurile pentru cele mai răspândite „vaccinuri” Covid, cel de la Pfizer și cel de la ModeRNA, și doar pentru anumite categorii de populație, după ce comitetul său consultativ a respins rapelurile pentru populația generală din cauza lipsei de dovezi că acestea sunt necesare.

Același comitet urmează să se întrunească săptămâna aceasta pentru a discuta solicitarea Pfizer de autorizare a „vaccinului” său Covid pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Grupul face recomandări către FDA, care decide apoi dacă le adoptă sau nu. De obicei, agenția acceptă recomandările cu puține revizuiri sau chiar cu nici una.

În cazul în care FDA autorizează „vaccinul” Covid de la Pfizer pentru copiii mai mici, grupul consultativ al CDC se va întruni pe această temă la începutul lunii noiembrie, urmat de o deliberare similară din partea CDC.

În prezent, copiii cu vârsta mai mare de 12 ani pot face „vaccinul” Covid de la Pfizer. Serurile produse de ModeRNA și Johnson & Johnson sunt disponibile în Statele Unite doar pentru persoanele peste 18 ani.

Aproape 1,5 milioane de copii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani erau considerați a fi complet vaccinați împotriva Covid-19 la data de 19 octombrie, potrivit datelor CDC.

Susținătorii vaccinării copiilor, inclusiv mulți dintre reprezentanții de top ai Administrației Biden, spun că este important ca aceștia să fie vaccinați pentru a se obține imunitatea de turmă și pentru a scădea riscul de infectare a copiilor și de transmitere a virusului la alții.

„Dacă vom reuși să vaccinăm majoritatea covârșitoare a celor 28 de milioane de copii, cred că acest lucru va avea un impact major în diminuarea răspândirii infecției în comunitate”, a declarat reporterilor, la 20 octombrie, Dr. Anthony Fauci, principalul consilier medical al președintelui Joe Biden.

Opozanții, însă, remarcă faptul că această categorie de vârstă prezintă un risc scăzut de a contracta forme grave de Covid-19 - multe cazuri fiind considerate asimptomatice - și prezintă un risc ridicat de a suferi reacții adverse grave, precum inflamațiile cardiace, din cauza vaccinurilor Covid-19, în special a celor bazate pe tehnologia ARN mesager, cum este cazul „vaccinurilor” Covid de la Pfizer și ModeRNA.