ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adrian Năstase afirmă, într-o postare pe blogul său, că Ordonanța 13 a fost un pretext pentru unii să protesteze pentru diferite motive care nu au legătură cu interesul României. Concluzia fostului lider PSD este că și actualul guvern a fost „domesticit” de Sistem.

„Poporul din stradă a cerut „abrogarea” ordonanței privind abuzul în serviciu. Ordonanță inutilă și din cauză că se duc tot mai puțini la serviciu iar acolo, oricum, nu mai vor să „abuzeze” de muncă, protestând  sub formă de grevă de zel.

Asa cum am mai scris, OUG-ul (era să scriu UGG-ul) a reprezentat un pretext. Pentru unii, să protesteze în numele democrației. Alții au fost supărați că guvernul lucrează ore suplimentare, noaptea. Unii și-au adus copiii să protesteze și ei. Nu fiți răutăciosi, nu a fost vorba de scuturi umane, ci de copii care au citit OUG-ul și au simțit nevoia s-o protesteze. Un copil, spre exemplu, spunea că el vrea să salveze, unit, România. Alții, multinaționali, și-au adus în piață papagalii, nemulțumiți că afacerile lor vor fi impozitate în România. Studenții din Cluj, vin, cu trenul, să protesteze la București, nemulțumiți, probabil,  de faptul că guvernul actual a decis ca ei să nu plătească, de la 1 februarie, transportul cu trenul si că a decis să dubleze indemnizațiile pentru studenți”, scrie Adrian Năstase.

Fostul premier concluzionează: „Sunt deci destul de sceptic. E clar că și actualul guvern a fost ” domesticit” de Sistem. Sugerez ca astă-seară protestatarii să scandeze și:

” Dacă vă luați de DNA
Dracu’-o să vă ia”.

Despre Iohannis, un singur comentariu. El vrea să apere „statul de drept”. Mai bine, în opinia mea, mai ales în actualele condiții regionale și internationale, ar apăra interesele naționale românesti.

Se fac manifestații de susținere și în alte țări. Protestatarii anunță, cu bucurie:”Moldova e cu noi”, „Bulgaria e cu noi”.  S-ar putea să se organizeze manifestații de susținere și în Ungaria sau Rusia. Aștept, anunțuri cu laser de tipul „Rusia e cu noi”", scrie fostul premier al României.

Textul integral poate fi citit AICI.