ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, a vorbit,  la Antena 3, despre conflictul diplomatic cu Rusia și amenintarile vicepremierului Dmitri Rogozin la adresa României, afirmând ca „nu este cazul să escaladăm noi prin alte declarații ceea ce a spus domnul Rogozin”.

„Suntem membri ai NATO și ai Uniunii Europene și comportamentul nostru ca țară se desfășoară în limitele obligațiilor pe care le avem cu cele două structuri euro-atlantice. Scutul de la Deveselu nu este ofensiv, este defensiv,  iar consolidarea capacităților noastre de apărare nu înseamnă că intrăm într-o logică de agresiune, ci într-o logică a apărării intereselor naționale”, a spus Adrian Țuțuianu. „Rusia este în situația în care încearcă să își afirme statutul de putere, iar noi trebuie să ne protejăm interesele naționale. Eu rămân în aceeași notă a decenței la care mă obligă funcția pe care o am”, a mai precizat ministrul.

Declarațiile sale vin în contextul în care vizita vicepremierului Dmitri Rogozin la Chișinău și apoi în Transnistria a eșuat vineri din cauza refuzului României de a permite avionului de pasageri să traverseze spațiul său aerian. Aeronava a fost redirecționată către Minsk, după ce a survolat un timp spațiul aerian al Ungariei. Din capitala belarusă, vicepremierul s-a întors la Moscova cu o cursă Aeroflot.