ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Măștile FFP2 care conțin grafen, deja suspendate provizoriu în Franța, ar trebui evitate ca măsură de precauție, din cauza lipsei de date privind toxicitatea acestui material sintetic, potrivit agenției franceze de securitate sanitară Anses, relatează franceinfo.

"Anses recomandă autorităților publice să dea prioritate la comercializarea sau furnizarea de măști fără grafen", notează agenția într-un comunicat, după o expertiză solicitată de Direcția Generală de Sănătate.

Deși datele disponibile "nu evidențiază situații de expunere care să fie îngrijorătoare", Anses consideră că "este imposibil de evaluat riscul pentru sănătate". Acesta constată o "lipsă de informații despre grafenul utilizat de producători și despre toxicitatea acestei substanțe, în special pe termen lung". De aceea, consideră că este de preferat să se evite acest tip de mască, ca măsură de precauție.

În acest timp, în Franța,  persoanele în vârstă de peste 65 de ani își vor pierde valabilitatea certificatului verde dacă nu au făcut un al treilea vaccin de rapel, conform France24, aceeași măsură urmând să se aplice și în Marea Britanie. 
 
 
 
                                                                       (Mască FFP2)
 
1-300pc masti de fata ffp2mask mascarilla fpp2 homologada ffp2reusable mască ffp2,masca,mascarillas adult fpp2 măști ffp2mask ce cumpara ~ Misc > www.felinna.ro