ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie în vârstă de 73 de ani din Bacău a murit în ziua în care a fost vaccinată anti-Covid. Acesta este al doilea caz de deces survenit după administrarea vaccinului COVID din România, după cel al asistentului de la Sanatoriul Balnear din Mangalia, mușamalizat de autorități. Ei bine, și în cazul pensionarei de la Bacău, CNCAV susține că decesul nu ar avea legătură cu vaccinarea. Mai mult, managera Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, care face reclamă pro-vaccinare în mass-media națională, a sărit să declare că nu crede că există vreo legătură între deces și vaccinul anti-Covid. Cum ar putea ști?

„Astăzi, în jurul orei 19.00, Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecțiuni cronice”, au transmis autoritățile, citate de Fanatik.ro

„Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău. În perioada de supraveghere post-vaccinală (15-30 de minute! - n.red.), persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze.

Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia.

La acest moment, cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile analizei”, au transmis reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV).

Poziția autorităților este apărată și de dr. Beatrice Mahler, directoare a Institutului Marius Nasta, care nu crede că decesul femeii din Bacău ar avea legătură directă cu vaccinarea. 

„Nu, pentru că vaccinul care intră în mușchi și rămâne în zona în care este administrat abia este preluat de celule pentru a fi citită informația și procesată pentru a fi material de studiu pentru organism. Timpul este mult prea scurt, nici măcar nu este procesată întreaga informație pe care o transmite vaccinul.

E un timp mult prea scurt, însă ce trebuie să atragem atenția persoanelor care ajung în centrele de vaccinare este să își analizeze starea de sănătate. Dacă au o stare de sănătate care nu le permite deplasarea, ele pot spune asta și pot fi reprogramate, iar când ajung în fața unui medic să spună dacă au vreo problemă medicală”, a declarat Mahler.

Nu știm însă câtă bază se poate pune pe afirmațiile unei persoane care, pe lângă funcția oficială pe care o ocupă, joacă în filme de propagandă pro-vaccinare difuzate de mass-media naționale.

„Sunt mamă, sunt medic și mă voi vaccina, pentru că vaccinarea înseamnă responsabilitate. Și eu mă vaccinez!”, spunea dr. Beatrice Malher în clipul plătit de Guvernul României pentru campania RO-VACCINARE. 

Pe data de 8 și 11 ianuarie 2021, ActiveNews dădea detalii despre primul deces survenit după vaccinarea anti-Covid din România, al asistentului Sorin Săvulescu de la Sanatoriul Balnear din Mangalia, care se vaccinase cu o săptămână în urmă, pe 4 ianuarie. Conform unor surse apropiate lui Săvulescu, acesta ar fi povestit că dacă nu se vaccinează riscă să-și piardă slujba. Acesta a murit la 48 de ore după vaccinare, infarctul fiind cauza decesului declarată de medicii de la spitalul unde a fost transportat de urgență. La fel a fost declarată și femeia de 73 de ani din Bacău, care a murit la doar câteva ore, în aceeași zi cu administrarea vaccinului, fiind adusă la urgențe în „stop cardio-respirator”.
 
La o săptămână după moartea lui Săvulescu, Ministerul Sănătății declara, în divorț total față de realitate, că în urma vaccinării în masă din România nu a avut loc nici un caz de reacție adversă gravă. La fel, după moartea bătrânei din Bacău, CNCAV s-a grăbit să afirme că nu există dovezi ale legăturii de cauzalitate dintre vaccinarea anti-Covid și deces, invocând „o suprapunere de evenimente fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente”. Argumentul suprem e acela că pacienta a fost monitorizată în centrul de vaccinare, pe care l-a părăsit „fără alte acuze”, pentru ca mai apoi să fie adusă cu ambulanța la Urgențe, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi resuscitată.

Potrivit datelor oficiale, pentru eventualele situații de risc, cei vaccinați trebuie să fie monitorizați de personal medical specializat – timp de 15 până la 30 de minute, în funcție de istoricul medical și alergic – într-un spațiu de așteptare din centrul de vaccinare. 

Faptul că femeia din Bacău nu a dat semne de reacții adverse în primele 15 minute după administrarea serului anti-Covid, cât a fost monitorizată în centrul de vaccinare, este argumentul invocat de CNCAV pentru a acredita ideea că decesul survenit doar câteva ore mai târziu, când aceasta a fost adusă la UPU a aceluiași spital, este un „eveniment coincident”, „fără legătură cu vaccinarea”. 

Având în vedere zecile de cazuri de morți „coincidente” ale vârstnicilor din Norvegia după primirea vaccinului anti-Covid, precum și cele două cazuri similare din România, ziarul Bursa a cerut autorităților să oprească vaccinarea persoanelor vârstnice și așa-zis vulnerabile din România până la stabilirea de noi date despre impactul efectelor secundare ale vaccinului experimental asupra acestei categorii de persoane și nu numai.